Kreativna radionica Basnosvijet: Strip i priča “Pakleni Rex”

26. lipnja 2024.

U jučerašnjoj su kreativnoj radionici „Basnosvijet“ sudionici zaista bili kreativni – izradili su strip na temelju basne „Magarac i pas“, igrali igru „Cipelići“ i smislili novu priču s glavnim likovima po njihovom izboru, a kocka je jučer pala na dinosaure.

Evo priče „Pakleni Rex“: Bio jednom jedan crveni dinosaur sa zelenim očima. Pripadao je vrsti vitosaura, pomalo neobičnoj vrsti dinosaura.  U njihovom je svijetu sve bilo dobro dok se jednog dana nije pojavio jedan veliki, najveći  na svijetu, zeleni dinosaur, zvani Pakleni Rex sa crvenim očima. Bio je strašno velik i strašno ljut. Crveni  je dinosaur danima razmišljao o planu: kako pobijediti  velikog i strašnog dinosaura. Dosjetio se skupiti vojsku, ali, nažalost, nitko se nije javio. Nitko nije želio u vojsku. Tražio je dalje po cijelom svijetu. Na kraju je pronašao vrlo moćnog zelenog zmaja.  Zeleni zmaj i crveni dinosaur smislili su plan: stavit će eksploziv ispod mosta kojim je svaki dan prolazio Pakleni Rex. I plan je uspio. Sunce je opet zasjalo u zemlji dinosaura i zavladao je mir.

U ovoj su radionici u većem broju bili dječaci i priča je vjerojatno iz tog razloga otišla u smjeru borbe dinosaura, no  zato nije ništa manje zanimljiva.

Priredila Ranka Janus

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice