Korištenje studijske čitaonice – upute

29. svibnja 2020.

Od 1. lipnja 2020. omogućava se studijski rad u čitaonici Stručno-znanstvenog odjela (u potkrovlju zgrade, na 2.  Katu knjižnice). Studijsku čitaonicu mogu koristiti prvenstveno studenti i srednjoškolci (maturanti) u svrhu učenja za ispite, državnu maturu i sl.
Uvažavajući pravila socijalnog distanciranja, omogućava se isključivo individualni studijski rad i to za ukupno najviše 5 korisnika istovremeno, na vidljivo označenim radnim mjestima u prostoru. Korištenje knjižničnih računala nije dozvoljeno, ali korisnici se mogu služiti vlastitim prijenosnim računalima.

Printanje dokumenata moguće je ako se pošalju na e-mail ili sa USB sticka. Skeniranje i fotokopiranje dozvoljeno  je samo za građu iz fonda knjižnice.

Pravila korištenja studijske čitaonice za korisnike

  • poželjno je unaprijed rezervirati mjesto za studijski rad i naručiti knjižničnu građu iz fonda knjižnice (elektroničkom poštom na  strucni@knjiznica-koprivnica.hr  , na tel. 048/622-363/111, 114 ili 115 ili na mob 099/496-10-13) ili ispuniti zahtjev za pretraživanjem literature na određenu temu (barem jedan dan prije dolaska u knjižnicu)
  • po dolasku u Stručno-znanstveni odjel, obavezno je javiti se dežurnom knjižničaru
  • kod svakog dolaska, korisnik u poseban obrazac upisuje svoje ime, prezime i kontakt, a knjižničar upisuje vrijeme dolaska, kao i vrijeme napuštanja prostora
  • nije dozvoljeno kretanje između polica i samostalno uzimanje knjiga s polica
  • korisnik na pultu kod knjižničara preuzima naručenu građa koja se zadužuje na njegovo ime, a razdužuje se po završetku rada te odlazi u karantenu na 72 sata
  • po završetku rada svakog dana, korisnik je dužan obavijestiti knjižničara da završava s radom i napušta prostor knjižnice kako bi se njegovo radno mjesto moglo dezinficirati prije dolaska sljedećeg korisnika.

Tijekom boravka u prostoru Stručno-znanstvenog odjela korisnici su dužni pridržavati se svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, dezinficirati ruke na ulazu i NE dolaziti u knjižnicu ako imaju temperaturu ili izražene respiratorne probleme. Nošenje maske (i rukavica) je poželjno, ali nije obavezno.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice