Korana Serdarević gostuje u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

17. svibnja 2018.

U srijedu 23. svibnja 2018. u 19 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica gostuje Korana Serdarević, nagrađivana autorica kratkih priča koja će ovoga puta predstaviti svoj prvi roman „Eksperiment Irene Tot“. Književni susret moderirat će književnik Edi Matić.

Korana Serdarević za svoje je kratke priče dvaput osvojila nagradu Ranko Marinković Večernjeg lista za kratku priču, te prvu nagradu Zlatko Tomičić. Radila je kao novinarka kulture Večernjeg lista i tjednika Forum, bila suradnica nekoliko tjednika i portala. Objavila je i zbirku kratkih priča “Nema se što učiniti” (Fraktura, 2015.). Pojedine priče prevedene su joj na engleski, njemački, talijanski, makedonski, slovenski i ukrajinski jezik. Živi u Zagrebu i zaposlena je kao gimnazijska profesorica hrvatskog jezika.

Intrigantan, uzbudljiv i napet, prvi roman Korane Serdarević pokušava odgovoriti na pitanja je li promjena moguća, trebamo li je se bojati, kamo će nas ona odvesti, jesu li nam sve mogućnosti otvorene ili smo zarobljeni u svojim predrasudama, obiteljskim i društvenim normama…

Edi Matić bavio se fotografijom, grafičkim dizajnom i glazbenom i video produkcijom. Jedan je od osnivača udruge za promicanje kulture i umjetnosti – Kurs. Kratke priče i poezija objavljivane su mu u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Austriji, Njemačkoj, Makedoniji i na portalu svjetske književnosti Asymptote. Autor je romana „Ovdje fali ženska ruka“, „Grimalda“ i „Regija stranaca“.

Ljubitelji dobre proze dobrodošli su i zasigurno će uživati u ovom književnom susretu!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice