Koprivničkoj publici predstavljene tri nove knjige nakladničke kuće „Meridijani“

16. listopada 2020.
Koprivničkoj publici predstavljene tri nove knjige

Tri nove knjige u izdanju nakladničke kuće „Meridijani“ predstavljene su 15. listopada 2020. koprivničkoj publici u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica povodom početka obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, a uz stroge mjere zaštite.

Prva predstavljena knjiga je „Narodne knjižnice u tranziciji“ dr. sc. Dijane Sabolović-Krajina koja govori o vremenu promjena u knjižnicama i njihovoj transformaciji iz tradicionalnih u hibridne, prilagođene potrebama informatičkog doba. Druga je „Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku“ Ranka Pavleša, ujedno i treća knjiga iz serijala koji obrađuje sva poznata naselja na području Podravine, Bilogore i Kalničkog prigorja. Ranko Pavleš piše povijesne knjige na visokoj znanstvenoj razini pa je to tako i u ovoj koja je zahtijevala opsežan i studiozan rad kako bi ugledala svjetlo dana. Treća predstavljena knjiga je „Novele – Priče s carinske brklje, iz sudnice i svakodnevice“ jednog od najpoznatijih koprivničkih novinara Jove Rojčevića koji je u knjigu prenio istinite događaje stvarnih ljudi s kojima se susretao u svom životu.

Uz autore, govorili su Dunja Marija Gabrijel, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić i dr. sc. Petar Feletar.

Program je vodila direktorica i urednica „Meridijana“, Petra Somek, a obogatile su ga Klara Somek i Sarah Puškaš violinskim duetima.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice