Koprivnički pobjednici na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja „Kroz knjige do zvijezda“

17. studenoga 2009.

Antonio Bogdan, učenik 8.a razreda OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog, Klaudija Molnar učenica 8. d i Robert Kašić, učenik 6. c iz OŠ Braće Radić koprivnički su pobjednici na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 2009. organiziranog povodom Međunarodne godine astronomije. Zajedno s 130 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske prisustvovali su u petak, 13. 11. 2009. završnoj svečanosti na sajmu knjiga Interliber . Inače, kviz se provodio u Mjesecu hrvatske knjige u knjižnicama za djecu i mladež u cijeloj Hrvatskoj, a temeljio se na knjigama „Svemirski letovi“ Iana Grahama, te „Tajni ključ svemira“ i „Svemirski lov na blago“ Lucy Hawkinga .

Antonia Bogdana iz OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog na čitanje knjiga potakla je prijateljica iz razreda, koja je pod svakim odmorom ostajala u razredu i čitala. Od tada Antonio redovito posjećuje školsku i gradsku knjižnicu, gdje koristi internet, a najradije čita enciklopedije i časopise, te fantastiku.

OŠ Braće Radića poznata po radu s mladim astronomima koji su sudionici državnih natjecanja iz astronomije na kojima postižu zapažene rezultate. Učenica Klaudija Molnar već dvije godine sudjeluje na državnom natjecanju iz astronomije, polaznica je Astronomske ljetne škole u Šibeniku te je ove godine sa svojim mentorom prof. Grgacom sudjelovala u radu Višnjanske škole astronomije. U pratnji ovih učenika bili su učitelj Krešo Grgac i školska knjižničarka Adrijana Hatadi Crnjaković iz OŠ Braće Radića, te knjižničarka Milena Wolfling iz Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice