Koprivnički knjižničar predstavljao Hrvatsku na proslavi 30. obljetnice programa Erasmus+ u Bruxellesu

2. veljače 2017.

Knjižničar Petar Lukačić iz Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica sudjelovao je u Bruxellesu na svečanom početku kampanje u povodu 30. obljetnice programa Erasmus+ 26.1.2017. Kampanja će se provoditi tijekom 2017. godine u svim zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus, uključujući i Hrvatsku, s ciljem informiranja što većeg broja potencijalnih, budućih korisnika.

U okviru Grundtvig programa EU za mobilnost, posjete i razmjene knjižničar Petar Lukačić je 2013. godine proveo 10 dana u Finskoj promatrajući rad kolega knjižničara u Helsinkiju i Sastamali. Njegovo iskustvo razmjene i rad u višestruko nagrađivanoj Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica uočili su organizatori kampanje te su ga pozvali na svečano pokretanje kampanje. Zajedno s više korisnika programa iz svih zemalja Europske unije predstavljao je Hrvatsku.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za područje obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u kojem će, prema planu, u razdoblju od 2014. do 2020. mogućnost za sudjelovanje imati oko 4 milijuna ljudi.
Svečanom pokretanju kampanje prisustvovao je povjerenik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics i Marianne Thyssen nadležna za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage. Prema najnovijim podacima, 678 000 ljudi bilo je u 2015. godini u inozemstvu na programima obrazovanja, osposobljavanja, usavršavanja i volontiranja, a EU je s oko 2 milijarde eura financirala 19 600 projekata u kojima je sudjelovalo 69 000 organizacija.

Petar Lukačić i ostali pozvani korisnici programa Erasmus istaknuli su kako im je program Erasmus omogućio da se razvijaju osobno i profesionalno, sazriju, upoznaju drugu kulturu, stvore poznanstva, usavrše znanja i nauče jezik, što je nekima pomoglo da dođu do prvog zaposlenja i budu uspješni u poslovnom životu.
Više informacija o samom programu dostupno je na mrežnoj stranici koju je Europska komisija pokrenula za potrebe kampanje: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/anniversary/discover-erasmusplus_hr.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice