KOPRIVNIČKI BIBLIOBUS U ČETVRTAK, 15.11.2012. DOLAZI U POSJET NOVOM VIRJU

12. studenoga 2012.

U povodu Mjeseca hrvatske knjige (15.10.-15.11.) i Dana hrvatskih knjižnica (11. studenog), Knjižnica i čitanica “Fran Galović” Koprivnica u suradnji s Općinom Novo Virje i Osnovnom školom Ferdinandovac u četvrtak, 15. studenog 2012. od 9.00 do 11.30 h organizira posjet i prezentaciju bibliobusa – pokretne knjižnice – u Novom Virju.
Cilj programa je informiranje stanovništva i predstavnika lokalne samouprave o mogućnostima organiziranja i korištenja knjižnične usluge putem pokretne knjižnice – bibliobusa za stanovnike Općine Novo Virje.

Satnica predviđenog programa je sljedeća:

9,00 h dolazak bibliobusa u Novo Virje
9,00 – 10,00 h posjet bibliobusu učenika i nastavnika Područne škole (u dvije grupe)
10,00 – 10,30 h bibliobus otvoren za posjet i razgled svim zainteresiranim mještanima
10,30 – 11,00 h prezentacija županijske knjižnične mreže i uloge pokretnih knjižnice
– izlaganje će se održati u prostoru Općine, a bit će otvoreno za sve zainteresirane mještane, posebno predstavnike Općine te sve one koji su uključeni u organizaciju kulturnog i društvenog života u mjestu

Posjet bibliobusa Novom Virju odvija se u okviru programa kojeg je iniciralo Hrvatsko knjižničarsko društvo pod nazivom “Jedan dan s knjižnicom, 364 dana bez nje”. U okviru tog programa, u mnogim sredinama širom Hrvatske gdje još uvijek ne postoje mjesne knjižnice, provode se aktivnosti informiranja stanovništva o mogućnostima korištenja knjižničnih usluga – bilo preko osnivanja općinskih knjižnica, ili uvođenjem stajališta bibliobusa – putujuće knjižnice.

Kako je Novo Virje jedna od dvije preostale općine u Koprivničko-križevačkoj županiji (uz Molve) gdje stanovništvo također još uvijek nema mogućnost korištenja knjižnice, od posjeta i prezentacije bibliobusa u Novom Virju 15. studenog 2012. očekuje se da bude korak naprijed u višegodišnjim pregovorima i dogovorima županijske matične Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” iz Koprivnice s Općinom Novo Virje oko uvođenja stajališta bibliobusa i u ovoj Općini.

Koprivnički bibliobus inače svojom knjižničnom uslugom pokriva čak 15 općina među kojima su i 4 općine đurđevačkog dijela Koprivničko-križevačke županije – Kalinovac, Ferdinandovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice