KOPRIVNIČKI BIBLIOBUS u 2009. PROŠIRUJE MREŽU STAJALIŠTA

9. siječnja 2009.

Uoči 30. godišnjice djelovanja koprivničke službe pokretne knjižnice, osnovane 1979. godine, bibliobus Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” u Koprivnici bilježi nove uspjehe.

U suradnji Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”, Koprivničko-križevačke županije i općina Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete postignut je dogovor o uvođenju bibliobusnih stajališta u ove četiri podravske općine. Koprivnički bibliobus tako po prvi put proširuje mrežu svojih stajališta i na đurđevačko područje, kako bi i tamošnji stanovnici dobili bolju mogućnost korištenja knjižnične usluge u vlastitim mjestima stanovanja. Također, u planu je uvođenje bibliobusnog stajališta i u Đelekovcu.

BESPLATAN UPIS u pokretnu knjižnicu – bibliobus za mještane općina na svim novim stajalištima osiguravaju njihove općine te Koprivničko-križevačka županija.
Pokretna knjižnica – bibliobus po prvi će put krenuti u redovan obilazak novih stajališta u Kloštru Podravskom, Podravskim Sesvetama, Ferdinandovcu i Kalinovcu u ponedjeljak, 12. siječnja 2009., a zatim će redovito dolaziti svaka dva tjedna, tj. svakog drugog ponedjeljka.

Bibliobus će najprije stajati u Kloštru Podravskom (od 8,00 do 8,25 kod škole, a zatim od 8,30 do 9,15 u središtu mjesta.) Potom odlazi u Podravske Sesvete, gdje će na stajalištu kod škole biti na usluzi korisnicima od 9,30 do 10,30.
U Ferdinandovcu će stajati najprije kod Dječjeg vrtića “Košutica” od 10,50 do 11,10, a zatim kod Osnovne škole od 11,15 do 12,15.
Mještani Kalinovca moći će posjetiti bibliobus u vremenu od 12,30 do 13,30 sati, na stajalištu kod Osnovne škole Ivana Lackovića Croate.

Kako je raznovrstan fond pokretne knjižnice namijenjen zaista svima – korisnicima svih dobi i interesa: djeci, mladima i odraslima, svi zainteresirani pozvani su da dođu i da se besplatno učlane u bibliobus te posudbom knjiga iz bogatog fonda pokretne knjižnice iskoriste prigodu za druženje s knjigama, uživanje u čitanju, učenje, obrazovanje i bolje informiranje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice