Koprivnički bibliobus stigao u Molve

23. siječnja 2015.

U četvrtak 22.01.2015. koprivnički bibliobus je po prvi puta doputovao na novootvoreno stajalište u Općini Molve. Na stajalištu ispred OŠ Molve dočekali su ga nestrpljivi budući korisnici, a u sat vremena koliko bibliobus stoji u Molvama, putujuću knjižnicu obišlo je više od stotinu mještana

Bibliobus su posjetili učenici i djelatnici OŠ Molve, polaznici Dječjeg vrtića „Pčelica“ sa svojim odgajateljicama i ostali zainteresirani mještani Općine Molve. Već pri prvom posjetu u koprivničku putujuću knjižnicu učlanjeno je stotinjak korisnika i posuđene su 62 jedinice knjižnične građe (knjige i DVD-i). Novi i budući korisnici s velikim su interesom razgledali beletrističke naslove, izuzetno je popularna bila i tinejdžerska polica, a posuđeni su i svi DVD-i preostali u bibliobusu. Članovi bibliobusne posade Ana Škvarić i Siniša Lukač imali su pune ruke posla – osim što su učlanjivali korisnike i zaduživali odabranu građu, svima zainteresiranima predstavili su fond i usluge bibliobusa i uputili ih gdje i kako pronaći naslove koji ih zanimaju. 

Općina Molve posljednja je općina u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je uvela bibliobusnu uslugu i sedamnaesta je općina u mreži stajališta koprivničkog bibliobusa. Podsjećamo da je članstvo u bibliobusu besplatno za sve mještane Općine Molve zbog toga što Koprivničko-križevačka županija i Općina Molve, kao i ostale općine koje koriste koprivnički bibliobus, iz svojih Proračuna sufinanciraju djelovanje pokretne knjižnice. Na posudbu se nudi raznovrsna građa – popularna beletristika, lektirni naslovi i književni klasici, slikovnice i beletristika za djecu, literatura za tinejdžere, animirani filmovi i sl., a za sve informacije korisnicima su na raspolaganju knjižničari Ana Škvarić i Siniša Lukač.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice