Koprivnički bibliobus posjetio romsko naselje Botovo

11. svibnja 2015.

U petak 8. svibnja 2015. bibliobus Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica posjetio je romsko naselje Autoput u Botovu. Posjet je realiziran u suradnji s Udrugom Roma „Korak po korak“, a bibliobusnoj posadi i predstavnicima udruge pridružili su se i kolege i suradnici iz OŠ „Fran Koncelak“ Drnje te Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Drnje čiju školu i program predškole pohađaju najmlađi stanovnici ovoga naselja.

Najmlađi članovi trinaest obitelji iz Botova razgledali su bibliobus, družili se s knjižničarkom Anom Škvarić, s veseljem poslušali priču o Miffy, listali slikovnice, naučili što je knjižnica i zašto se knjige u knjižnici ne pospremaju. Bibliobus su obišli i njihovi roditelji koji su dobili informaciju o njima najbližem bibliobusnom stajalištu i mogućnosti besplatnog učlanjenja te korištenja usluga pokretne knjižnice.

Posjet bibliobusa romskom naselju Autoput četvrti je posjet bibliobusa romskim naseljima u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ova je inicijativa započeta u studenome 2014., a bibliobus je dosad osim Autoputa u Botovu obišao i Žlebic u Reki, Stisku u Đurđevcu i romsko naselje u Herešinu. Posjeti se organiziraju s ciljem približavanja knjižnične usluge pripadnicima romske zajednice, upoznavanjem mladih i odraslih s mogućnošću učlanjenja u bibliobus te s ciljem poticanja rane pismenosti među romskim obiteljima. Organizacijom posjeta romskim naseljima na području Koprivničko-križevačke županije Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica uključila se u kampanju „Vidiš li me? Dikhes lji man? Da li m vez?“ Mreže podrške romskoj djeci REYN-Hrvatska.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice