Koprivnički bibliobus otvara stajalište u Molvama

14. siječnja 2015.

U siječnju 2015. popisu općina koje obilazi bibliobus Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pridružit će se i Općina Molve, kao sedamnaesta općina u mreži stajališta. Krajem 2014. Općinsko vijeće prihvatilo je ponudu koprivničke knjižnice o uvođenju bibliobusne usluge, a dogovoreno je da će novo stajalište biti ispred OŠ Molve te da će bibliobus dolaziti u Molve dvaput mjesečno, četvrtkom, u vremenu od 12.30 do 13.30 sati. Prvi dolazak bibliobusa u Molve na rasporedu je u četvrtak 22.01.2015.

Za sve stanovnike Općine Molve usluga bibliobusa je besplatna, tj. ne plaća se članarina kod upisa u bibliobus, a za učlanjenje potrebno je samo predočiti osobni dokument. Besplatno korištenje bibliobusa moguće je stoga što Koprivničko-križevačka županija i Općina Molve, kao i ostale općine koje koriste koprivnički bibliobus, iz svojih Proračuna sufinanciraju djelovanje pokretne knjižnice.

Pružanjem usluga bibliobusa Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i općine nastoje svojm stanovnicima koji žive u mjestima udaljenim od gradskih središta ponuditi kvalitetne kulturne sadržaje, kako u svrhu posudbe knjiga za čitanje i odmor u slobodno vrijeme, tako i u svrhu cjeloživotnog učenja, informiranja i dodatnog obrazovanja. U bibliobusu se mogu posuditi knjige različitih žanrova – najnoviji, kao i klasični naslovi iz domaće i strane književnosti, popularno-znanstvena izdanja iz različitih područja, glazbeni CD-i, igrani i animirani filmovi na DVD-u, a velik je i izbor slikovnica, knjiga za djecu i tinejdžere. U fondu bibliobusa ima više od 18 000 knjiga, od čega oko 3000 svakodnevno putujE s bibliobusom. Redovno se nabavljaju nove knjige, a knjižničari brinu da njihovi korisnici širom Koprivničko-križevačke županije mogu doći do aktualnih i popularnih naslova, kao i do ostale građe za koju su zainteresirani. 

Po dolasku na stajalište u Molvama, svim zainteresiranim mještanima za sve savjete i pitanja na raspolaganju će biti članovi posade bibliobusa Ana Škvarić i Siniša Lukač. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice