KOPRIVNIČKI BIBLIOBUS GOSTUJE U NOVOM VIRJU

14. studenoga 2013.

U četvrtak, 14.11.2013., u 19:30 sati bibliobus Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica gostovat će u Novom Virju, radi prezentacije bibliobusne knjižnične usluge članovima Općinskog vijeća i mještanima Novoga Virja. Tom prilikom bibliobusno vozilo bit će već od 19:15 na raspolaganju za razgledanje svima zainteresiranima.
Nakon razgledanja bibliobusa, knjižničari Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica održat će za članove Općinskog vijeća prezentaciju o bibliobusnim uslugama i mogućnostima korištenja redovitog bibliobusnog stajališta u Općini Novo Virje. Već od prošle, 2012. godine u Novom Virju, u Područnoj školi Drenovica, djeluje knjižnični stacionar bibliobusa kojeg koriste učenici i nastavnici Područne škole, a knjige se povremeno izmjenjuju iz fonda bibliobusa.
Inače, uslugama pokretnih knjižnica u Koprivničko-križevačkoj županiji pokriveno je čak 18 općina, zahvaljujući financijskoj potpori Županije koja sufinancira troškove općina u svrhu korištenja dva županijska bibliobusa: koprivnički bibliobus pokriva knjižničnom usluga čak 15 općina, dok ih križevački bibliobus koji je manjega kapacitete pokriva još 3. S obzirom da dvije općine u našoj Županiji imaju svoje samostalne knjižnice – Virje i Gornja Rijeka, to znači da su općine Novo Virje i Molve jedine preostale općine u Županiji koje svom stanovništvu još uvijek nisu osigurale mogućnost korištenja knjižničnih usluga, što je njihova obaveza prema Zakonu o knjižnicama. Kako se u Molvama uskoro očekuje otvaranje samostalne općinske knjižnice, županijska matična Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica ponudila je Općini Novo Virje da svojim stanovnicima omogući korištenje knjižnične usluge putem uvođenja bibliobusnog stajališta.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice