Koprivničke knjižničarke na Svjetskom knjižničarskom kongresu u Ateni, 24.-30.8.2019.

26. kolovoza 2019.

Danijela Petrić i Petra Dravinski iz Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica  sudjeluju na Svjetskom knjižničarskom i informacijskom kongresu Međunarodnog saveza knjižničarskih društava i ustanova, IFLA WLIC 2019, koji se zajedno s 85. generalnom skupštinom IFLA-e, održava od 24. do 30. kolovoza u Ateni.

Središnja tema kongresa ove godine glasi Knjižnice: dijalog za promjene (Libraries: dialogue for change). Odabranom temom želi se naglasiti da upravo knjižnice širom svijeta vrlo angažirano promiču demokratski dijalog, slobodno izražavanje i protok informacija, kao osnovne preduvjete za pozitivne promjene u društvu i za izgradnju boljeg i pravednijeg svijeta budućnosti. Osobita pozornost bit će i ove godine, stoga, posvećena ulozi knjižnica u ostvarivanju UN-ove Agende 2030. i s njom povezanih ciljeva održivog razvoja.

Na skupu koji svake godine okuplja više tisuća sudionika iz preko stotinu zemalja, koprivničke će knjižničarke održati izlaganja o uspješnim primjerima dobre prakse iz rada Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“.

Danijela Petrić održat će izlaganje na engleskom jeziku na temu „Digitalno izdavaštvo za djecu u narodnoj knjižnici“, u kojem će predstaviti vrlo uspješan projekt  izrade digitalnih slikovnica „Princeza na kraju svijeta“, proveden u Dječjem odjelu.

Petra Dravinski sudjeluje s posterskim izlaganjem na temu „Snaga pokretne knjižnice u podršci predškolskom odgoju i obrazovanju u ruralnim područjima“ kojim će prikazati rezultate nagrađivanog inovativnog projekta koprivničkog bibliobusa „Rastemo čitajući: poticanje rane pismenosti u ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije“.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice