KOPRIVNIČKA KULTURNA BAŠTINA – NAŠA „PUTOVNICA“ ZA ULAZAK U EU

29. svibnja 2013.

Pozivamo Vas na predstavljanje digitalnog repozitorija Koprivnička kulturna baština.
KOPRIVNIČKA KULTURNA BAŠTINA – NAŠA „PUTOVNICA“ ZA ULAZAK U EU (http://kkb.arhivx.net/)

Srijeda, 5.6.2013. u 19.00 sati, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel)

Sudjeluju: predstavnici Grada Koprivnice, Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, Muzeja grada Koprivnice, Državnog arhiva u Varaždinu, Glasa Podravine d.o.o. i ArhivaPro d.o.o. Koprivnica

Lokalni kooperativni repozotorij “Koprivnička kulturna baština” prvi je takve vrste u Hrvatskoj. Pohranjuje digitaliziranu kulturnu baštinu Koprivnice i koprivničkog kraja. Na jednom mjestu objedinjava dosadašnje lokalne projekte digitalizacije zavičajne kulturne baštine te otvara mogućnost sustavnog strukturiranja i objedinjavanja budućih projekata digitalizacije raznolike zavičajne kulturne baštine.

Budući da na jednom mjestu pruža do sada najbogatiji uvid u povijest, prošlost, tradiciju i običaje našeg grada i kraja, idealan je za različita istraživanja, uključujući i podatke potrebne za istraživanje vlastitog obiteljskog podrijetla.

U simboličkom smislu, naša je putovnica za ulazak u Europsku uniju, zato što putem interenta čini širom dostupnom koprivničku kulturnu baštinu, koja nas u cijelome svijetu legitimira po svojoj iznimnosti i jedinstvenosti.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice