Koprivnička knjižnica proglašena knjižnicom godine

25. ožujka 2022.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica proglašena je knjižnicom godine prema izboru London Book Faira (Londonskog sajma knjiga). London Book Fair jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji u suradnji s Publishers Associationom već devet godina zaredom dodjeljuje priznanja u sedam kategorija s ciljem isticanja i promocije važnih postignuća organizacija i pojedinaca koji se bave nakladništvom i knjigom.

Za iznimnu originalnost, kreativnost i inovativnost u svom područja rada, ove je godine knjižnicom godine proglašena Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.

Ovo međunarodno priznanje izniman je uspjeh koji dokazuje da koprivnička knjižnica svojim aktivnostima pokreće društvo i knjižničarsku zajednicu te doprinosi društvenom i kulturnom životu zajednice u kojoj djeluje. Knjižnica sustavno razvija vrijedne i kvalitetne programe za različite skupine korisnika koji se svojom originalnošću, kreativnošću i inovativnošću ističu među programima velikih knjižnica u svijetu.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica je dobila nagradu ispred dviju knjižnica s kojima je ušla u završni izbor, Gradske knjižnice iz Johannesburga u Južnoafričkoj Republici i „House of Wisdom“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Priznanje za knjižnicu godine 2022. dodijeljeno joj je temeljem programa koje provodi. Program „BookTalk za odgojitelje“ nastao je kao program podrške odgojiteljima u vrijeme pandemije kad su se obrazovne institucije suočavale s brojnim izazovima. Program je uglavnom bio usmjeren na odgojitelje koji rade u 13 dječjih vrtića u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali je zahvaljujući Zoomu privukao i odgojitelje iz drugih dijelova Hrvatske. Projekt „Mitska bića – digitalna priča“ pokrenut je 2018. godine, a rezultirao je razvojem interaktivne aplikacije za djecu koja je dostupna za korištenje putem računala, tableta i mobitela u 2021. godini.

Više o nagradi na službenim stranicama London Book Faira.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice