Koprivnička knjižnica među tri najbolje u svijetu!

10. svibnja 2021.
LBF International Excellence Awards
LBF International Excellence Awards

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica ušla je u uži izbor za međunarodnu nagradu za knjižnicu godine u 2021. godini prema izboru London Book Faira (Londonskog sajma knjiga).
https://hub.londonbookfair.co.uk/lbf-international-excellence-awards-2021-shortlist-revealed/

London Book Fair  jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji svake godine dodjeljuje nagrade u sedam kategorija u suradnji s Publishers Associationom. Želja im je istaknuti i promovirati značajna postignuća te prepoznati organizacije i pojedince koji iskazuju iznimnu originalnost, kreativnost i inovativnost u svom područja rada. O ulasku u uži izbor svake kategorije odlučuje ocjenjivački sud sastavljen od niza stručnjaka iz pojedinih područja pa je tako u kategoriji za knjižnicu godine nominirao i Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica uz nacionalne knjižnice Ghana Library Authority (Ghana) i Kenya National Library Services – Embu Branch (Kenya).

Već ulaskom među tri nominirane, koprivnička knjižnica ostvarila je izniman uspjeh i pokazala da je zasigurno najbolja knjižnica u Hrvatskoj koja svojim programima i aktivnostima pokreće cijelo društvo i knjižničarsku zajednicu prema naprijed. Ovime je ponovo pokazala izniman doprinos društvenom i kulturnom životu lokalne zajednice te se pozicionirala kao predvodnica kulturnog života u gradu Koprivnici i šire.

Ponosni smo i sretni što je rad naše knjižnice i knjižničara prepoznat i u međunarodnim okvirima, a ulazak u uži izbor predstavlja jedan od najvećih uspjeha knjižnice posebno zato što je ostvaren u izazovnim vremenima pandemije bolesti COVID-19 s kakvima se knjižnice nikad nisu suočavale.

Pobjednici u svim kategorijama bit će objavljeni krajem svibnja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice