Koprivnička Knjižnica bila je domaćin tečaja CSSU – a na temu „Poticanje čitanja djece i mladih u digitalnom okruženju“

16. svibnja 2018.

     Proteklog ponedjeljka u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održan je tečaj Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara na temu „Poticanje čitanja djece i mladih u digitalnom okruženju“ koji su vodile predavačice, diplomirane knjižničarke, Vjeruška Štivić i Žozefina Žentil –  Barić. Edukacija se sastojala od dva dijela, teorijskog i praktičnog, a u njemu je sudjelovalo 14 knjižničara iz dvije županije. 

U prvom dijelu predavačice su se dotakle izazova koje digitalno okruženje stavlja pred knjižničara u kontekstu dopiranja do djece i mladeži, odnosno mogućnosti koje nudi kao kanal komunikacije kojim im se može ponuditi zanimljiv sadržaj i knjige koje mogu čitati te o njima razgovarati. Ispostavilo se da blog, kao društveni alat komunikacije, iako ne tako nov u digitalnom svijetu, ipak predstavlja jedno od najsigurnijih okuženja za djecu i mlade. Na njemu se mogu ponuditi primjereni i kvalitetni sadržaji, djeca i mladi mogu ga raspraviti, a kao jedan od takvih primjera je i online Čitateljski blog Tragači kojeg administrira više knjižničara iz cijele Hrvatske, a među njima je i naša Knjižnica.

U drugom, praktičnom dijelu tečaja, knjižničari su imali priliku okušati se u kreiranju vlastitog sadržaja na blogu te isprobati kako on radi, a putem wordpress servisa svatko od sudionika kreirao je post na izabranu temu. 

    Na kraju tečaja, polaznici su usvojili osnovna znanja o kreiranju bloga te razmijenili ideje i iskustva u kreiranju sadržaja za djecu i mlade kao i poticanja čitanja koja će moći primijeniti u narodnim i školskim knjižnicama iz kojih dolaze.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice