Koprivnička agora 21 “Projekt nove knjižnice – knjižničarski aspekti”

22. svibnja 2012.

U srijedu, 23.5.2012. u 10.00 sati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica (Čitaonica tiska na 1. katu) održat će se tribina „Projekt nove knjižnice u Koprivnici – knjižničarski aspekti“.
Nastavljajući na prethodno održani okrugli stol i predavanje Antonia Grgića „Knjižnica kao novi koprivnički trg“, pokušat će se odgovoriti na pitanja: Treba li Koprivnici uopće nova KNJIŽNIČNA ZGRADA u eri elektroničkih knjiga? Ako da, kakva bi ona trebala biti? Je li KNJIŽNICA „dnevna soba“ grada Koprivnice? Ili puka posuđivaonica, spremište i “grobnica“ tiskanih knjiga? Koja je uloga KNJIŽNICE u kulturi, obrazovanju, informiranju, cjeloživotnom učenju i slobodnom vremenu građana? Ili su šoping centri primamljivije mjesto za boravak, a čitanje staromodna, dosadna i nepotrebna aktivnost? Ima li NARODNA KNJIŽNICA ikakvu ulogu u razvoju aktivnog građanstva? Doprinosi li kvaliteti života? Što je s potporom socijalnoj integraciji, inkluziji i koheziji lokalne zajednice? Trebaju li Koprivnici uopće KNJIŽNIČARI, kada se mogu zaposliti volonteri, a sve informacije naći na Googleu? Što KNJIŽNICU uopće čini KNJIŽNICOM? Zgrada? Knjige, CD-i, DVD-i, Internet? Usluge, programi, aktivnosti? Knjižničari? Korisnici? Ili sve to zajedno?
Uvod u raspravu dat će Danijela PETRIĆ (knjižničarka u Dječjem odjelu), Petar LUKAČIĆ (dipl. knjižničar u Odjelu za odrasle), Kristian UJLAKI (dipl. knjižničar u Stručno-znanstvenom odjelu), Ranka JANUS (dipl. knjižničar u Službi nabave i obrade), Ljiljana VUGRINEC (viši knjižničar u Županijskoj matičnoj službi) i Dijana SABOLOVIĆ-KRAJINA (knjižničarska savjetnica, ravnateljica)

U lipnju se planira tribina o ljudskim pravima u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Hrvatskog novinarskog društva – Ogranak Koprivnica te tribina o projektu nove koprivničke knjižnice (sinteza prethodne dvije) s obzirom na viziju razvoja grada Koprivnice uz sudjelovanje stručnjaka iz gradske uprave, konzervatora, zaštitara i drugih.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice