Koprivničanci dobili još mjesec dana besplatnog korištenja preko 5000 novina i časopisa

1. travnja 2016.

Korištenje najvećeg svjetskog digitalnog servisa za čitanje novina i časopisa u digitalnom obliku PressReader, dostupno je i dalje besplatno do kraja travnja 2016. na računalima u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ i putem niže navedenih poveznica. 

Besplatan pristup servisu PressReader korisnicima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica omogućila je grčka neprofitna organizacija Future Library u okviru programa INELI-Balkans (International Network of Emerging Library Innovators/Balkan Region), u koji je koprivnička knjižnica uključena od studenoga 2015. godine. 

PressReader sadrži više od 3000 naslova novina i više od 2000 časopisa iz stotinjak zemalja, dostupnih na više od 60 jezika. Sve novine i časopisi dostupni su u izvornoj verziji (kao da ste ih kupili na kiosku), u digitaliziranom obliku. 

Od hrvatskih naslova trenutno se mogu pronaći „Večernji list“, „24 sata“, „Poslovni dnevnik“, „Express“, „Šibenski list“ i hrvatska izdanja popularnog svjetskog auto-magazina „Top Gear“ i glazbenog časopisa „Rolling Stone“.

PressReaderu jednostavno možete pristupiti i koristiti ga na svojim računalima, tabletima i mobitelima na dva načina:

1. Preuzmite PressReader aplikaciju  za tablet ili mobitel i kliknite ovdje kako biste aktivirali svoj račun!

2. Ukoliko koristite računalo, možete aktivirati svoj račun na adresi PressReader.com klikom ovdje

 

Također, možete se registrirati kako biste iskoristili sve funkcije PressReadera. Detaljne upute za registraciju možete naći ovdje

 

Za sve dodatne upite i upute možete se obratiti na Stručno-znanstveni odjel Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice