Koprivničanac Zoran Rajn održat će radionicu i predavanje o crowdfundingu ili grupnom financiranju projekata

10. ožujka 2016.

U srijedu 16.3.2016. s početkom u 18 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predavanje „Crowdfunding ili grupno financiranje – novi način financiranja Vaših projekata“, pri čemu će poseban naglasak biti stavljen na financiranje društveno korisnih projekata.

Imate inovativnu ideju, a ne znate kako je financirati?

Godine 2014. putem crowdfundinga u svijetu je sakupljeno preko 16,1 milijarda dolara, a procjena za 2015. godinu iznosi 34,5 milijardi dolara. Ne čudi stoga što je svjetska financijska kuća Goldman Sachs nedavno imenovala crowdfunding kao potencijalno najdisruptivniji model financiranja koji može iz temelja promijeniti cijelo financijsko tržište.

Predavanje će obuhvaćati:
– prikaz aktualnih društvenih problema u Hrvatskoj i svijetu;
– objašnjavanje pojma i važnosti društvenih inovacija;
– primjere društvenih inovacija;
– prikaz načina financiranja društvenih inovacija i projekata općenito;
– objašnjavanje pojma crowdfundinga;
– upoznavanje s crowdfunding platformama u Hrvatskoj, regiji i svijetu;
– upoznavanje s izradom crowdfunding kampanje;
– primjere crowdfunding kampanja u službi društvenih inovacija.

U sklopu predavanja slušatelji će imati priliku detektirati probleme u Gradu Koprivnici, predložiti rješenja za njih te osmisliti crowdfunding kampanju putem koje bi se navedena rješenja mogla financirati.

Predavanje će održati Zoran Rajn, osnivač prve hrvatske crowdfunding platforme Croinvest.eu i predsjednik Centra za društvene inovacije i održivi razvoj osnovanog s ciljem osmišljavanja i provođenja novih modela koji doprinose rješavanju društvenih problema na inovativan i održiv način. Jedan je od prvih osoba koja se sustavno bavi crowdfundingom u Hrvatskoj i na ovim prostorima te temama poput pravnog uređenja crowdfundinga, povezivanja crowdfundinga s državnim i financijskim institucijama, uključivanja crowdfundinga u širu gospodarsku politiku, regionalizacije crowdfundinga i dr. Predlagatelj je reforme sustava humanitarne pomoći koristeći modele crowdfundinga koja je naišla na veliku potporu javnosti. Kao pravni i informatički savjetnik sudjeluje u razvoju crowdfunding platforme Croenergy.eu čiji je pokretač Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA). Dobitnik je Rektorove i Dekanove nagrade Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice