Koprivnica je mali grad, ali ima ljude s velikim idejama!

30. listopada 2013.

U srijedu 6.11.2013. u 19 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica uz Dan grada Koprivnice održat će se drugi TEDxKoprivnicaLibrary događaj.

Osim što će biti prikazani zanimljivi govori iz bogate baze TED govora, posjetitelji će čuti i inspirativne govore čak šestero govornika. Dario Hrupec govorit će o tome „Zašto se znanost i religija ne slažu“, Goran Šafarek provest će posjetitelje „Od Amazone do Drave“, Dubravka Eršetić govorit će o „Vrijednostima koje nosimo s putovanja“, Matija Hlebar o projektu „Teretnim biciklom do održive zajednice“, Ivan Funtek o „Važnosti organizacija civilnog društva i građanskih inicijativa“, a Aleksandar Rapaić predstavit će „Projekcijsko mapiranje – novu dimenziju vizualnih komunikacija“. Biografije govornika i više informacija o samom događanju možete pronaći na internetskoj stranici www.tedxkoprivnicalibrary.com.

TED (Technology, Entertainment, Design) svjetska je neprofitna organizacija čija je misija širenjem vrijednih ideja utjecati na promjenu stavova, života i u konačnici svijeta. Ideje koje se razmjenjuju doslovno su iz svih područja ljudskog znanja i dotiču se svakog ponekad na osobnoj, a ponekad na globalnoj razini. TED se od četverodnevne konferencije u Kaliforniji održane prije 26 godina, pretvorio u globalnu organizaciju na čijim konferencijama vodeći svjetski mislioci i praktičari u 18 minuta drže govor svog života. Govori su kasnije besplatno dostupni na internetskoj stranici TED.com. Od poznatih govornika spomenimo Billa Gatesa, Bono, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende, bivši britanski premijer Gordon Brown i tisuće drugih. Svake se godine održavaju dva velika TED događanja: TED Conference održava se svakog proljeća u Long Beachu u Kaliforniji (zajedno s paralelnom konferencijom, TED Active, u Palm Springsu), a TED Global održava se svakog ljeta u Edinburghu, u Škotskoj. TED je pokrenuo i godišnji TED Prize – nagradu namijenjenu izuzetnim pojedincima koji žele promijeniti svijet te im omogućava da svoje ideje provedu u djelo. Osnovan je i TEDx, koji pojedincima ili skupinama omogućava organizaciju lokalnih, samostalnih događaja u cijelome svijetu, te program TED Fellows, koji pomaže inovatorima koji mijenjaju svijet da postanu dijelom TED zajednice i, uz pomoć ovog programa, povećaju utjecaj svojih izvanrednih projekata i aktivnosti.

O TEDx-u (x = nezavisno organiziran događaj)
U duhu ideja vrijednih širenja, TEDx je lokalni, samostalno organizirani događaj na kojem se okupljaju ljudi kako bi dobili iskustvo po uzoru na TED. Na TEDx događajima prikazuju se govori iz TED baze te se održavaju govori uživo kako bi se sudionike potaknulo na raspravu te kako bi se povezala manja skupina ljudi. Ti lokalni, samostalno organizirani događaji imaju oznaku TEDx, pri čemu x označava samostalno organiziran TED događaj. TEDConference (TEDKonferencija) daje opće upute za program TEDx-a, ali pojedinačni TEDx događaji samostalno su organizirani prema određenim pravilima. Upravo će jedan takav događaj biti održan u koprivničkoj knjižnici.
Koprivnica je mali grad, ali ima ljude s velikim idejama! Dođite ih poslušati!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice