„KOPRIVNICA ČITA“ O BAŠTINI Nacionalni čitateljski maraton – javno čitanje naglas

19. listopada 2018.

„KOPRIVNICA ČITA“ O BAŠTINI
Nacionalni čitateljski maraton – javno čitanje naglas

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2018., u utorak 23. listopada 2018. održat će se u Knjižnici i čitaonici „Fran galović“ po jubilarni, deseti put manifestacija Koprivnica čita, pod ovogodišnjim sloganom Mjeseca knjige  „Baš baština“ i motom Mjeseca knjige „(U)čitaj nasljeđe“. Radi se o već tradicionalnoj  akciji javnog čitanja naglas, svojevrsnom čitateljskom maratonu, koji se s ciljem popularizacije knjige i čitanja provodi na nacionalnoj razini tijekom Mjeseca hrvatske knjige, a obuhvaća zajednička čitanja naglas u kojima sudjeluju djeca i odrasli, ne samo u knjižnicama, već i na različitim drugim mjestima, u školama, vrtićima i drugdje, kao i na otvorenom.

Čitanje u gradskoj Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica odvijat će se u utorak, 23. listopada 2018. od 9.00 do 12.00 sati. U jutarnjim satima Knjižnicu će najprije posjetiti  djeca iz dječjih vrtića Sv. Josipa, Smiješak i Tratinčica te učenici Podravskog sunca, a potom će se od 11.00 sati u Knjižnici družiti i čitati odrasli čitači iz Doma za starije i nemoćne, Literarne sekcije Podravka  i Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije. Ukoliko to vrijeme bude dozvoljavalo, čitanje će se odvijati ispred Knjižnice, a u slučaju hladnoće ili kiše, u Dječjem odjelu i u Odjelu za odrasle.

Tijekom istoga dana, učenici osnovnih i srednjih škola zajedno sa svojim školskim knjižničarkama gostovat će i čitati zajedno s djecom u gradskim dječjim vrtićima te u  Domu za starije i nemoćne Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice