“KOPRIVNICA ČITA” – akcija obilježavanja 8. rujna, Međunarodnog dana pismenosti

31. kolovoza 2010.

I ove godine građani Koprivnice imat će priliku uključiti se na osobit način u obilježavanje 8. rujna, Međunarodnog dana pismenosti – kroz manifestaciju javnog čitanja pod motom “Koprivnica čita”. Ispred Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” tijekom cijelog izmjenjivat će se čitači iz gradskih vrtića i škola, udruga i ustanova, kao i građani pojedinci koji na taj način žele ukazati na ljepotu i vrijednost čitanja te važnost pismenosti.

Međunarodni dan pismenosti, kojeg je UNESCO utemeljio još 1966., tradicionalno se u cijelom svijetu obilježava 8. rujna, s ciljem skretanja pažnje javnosti na potrebe poticanja razvoja pismenosti. Hrvatsko čitateljsko društvo i mnoge knjižnice u Hrvatskoj, pa tako i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, svake se godine također pridružuju obilježavanju toga dana.

Prošlogodišnja akcija “KOPRIVNICA ČITA” u kojoj su sudjelovali svi koprivnički dječji vrtići i škole, kao i Dom za starije i nemoćne Koprivnica te Literarna sekcija KUD-a “Podravka”, okupila je više od 600 sudionika. Među njima bilo je oko stotinu čitača te oko pet stotina njihovih slušatelja, a odjek akcije u javnosti i u medijima bio je izuzetan.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica u suradnji s ogrankom Hrvatskog čitateljskog društva koji djeluje pri koprivničkoj knjižnici i ove godine planira organizirati javno čitanje na G – točki (Galovićevoj, Gradskoj točki) ispred knjižnice na Zrinskom trgu. Čitači (i slušatelji) iz pojedinih škola, vrtića, udruga i ustanova dolazit će pred knjižnicu kao i prošle godine sa svojim omiljenim knjigama i slikovnicama te čitati na glas svaki po odlomak prema unaprijed dogovorenom rasporedu. U okviru tog rasporeda, u vremenu između 14.00 i 15.00 sati te od 18.00 do 19.00 G-točka ispred Knjižnice bit će na raspolaganju svim građanima koji nešto žele pročitati slušateljima – namjernicima.
Knjižnica i koprivnički Ogranak Hrvatskog čitateljskog društva pozivaju sve građane da na dan 8. rujna sudjeluju u javnim čitanjima i na ostalim G – točkama u gradu: gradskom parku, pred kafićima, kod fontane na Zrinskom trgu i na drugim većim gradskim trgovima, s jedinstvenim ciljem – kako bi što više čitača sudjelovalo u akciji te kako bi što više građana moglo čuti njihovo čitanje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice