“Koprivnica čita 100 na sat!” – najava

18. listopada 2016.

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2016., održat će se i ove godine u Koprivnici po osmi put manifestacija Koprivnica čita, ovaj put  pod sloganom Čitam 100 na sat! Radi se o već tradicionalnoj  akciji javnog čitanja naglas, svojevrsnom čitateljskom maratonu, koji se s ciljem popularizacije knjige i čitanja već nekoliko godina provodi na nacionalnoj razini tijekom Mjeseca hrvatske knjige, a obuhvaća cjelodnevna zajednička čitanja naglas u kojima sudjeluju i djeca i odrasli, ne samo u knjižnicama, već i u različitim drugim ustanovama, kao i na otvorenom.

Kao nacionalni dan za održavanje manifestacije ove je godine utvrđen 21. listopada 2016., ali aktivnosti vezane uz javno čitanje naglas odvijati će se širom zemlje i u danima prije, kao i poslije ovoga datuma. Sudionici u javnom čitanju u Koprivnici, koje će se također odvijati tijekom više dana, uz knjižničare gradske Knjižnice, ponovo će biti učenici iz svih koprivničkih osnovnih i srednjih škola sa svojim nastavnicima i školskim knjižničarima, djeca i njihove odgajateljice iz gradskih dječjih vrtića, studenti Sveučilišta Sjever zajedno sa svojim profesorima i mentorima, štićenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica te članovi gradskih udruga – Literarne sekcije Podravka i Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Program manifestacije  Koprivnica čita 100 na sat započinje već od srijede, 19. listopada 2016. i to gostovanjem učenika Osnovne škole „Đuro Ester“ u Dječjem vrtiću Sv. Josipa gdje će školarci svojim malim prijateljima – polaznicima vrtića čitati i recitirati dječje priče i pjesmice te izvesti i dva šaljiva igrokaza koje su za njih pripremili.

Većina aktivnosti
u sklopu akcije Koprivnica čita 100 na sat provodit će se i u Koprivnici, kao i širom Hrvatske, u petak, 21. listopada 2016., kada će se osim u  Knjižnici  istovremeno čitati na još desetak lokacija u gradu. Čitanje u gradskoj Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ odvijat će se u petak, 21. listopada 2016. od 9.00 do 12.30 sati, a tijekom prijepodneva i ranog poslijepodneva istoga dana, djeca, učenici i studenti te knjižničari gostovat će i čitati u dječjim vrtićima, u Domu za starije i nemoćne, u Srednjoj školi Koprivnica, u Domu za djecu “Svitanje” te na Odjelu pedijatrije u koprivničkoj Općoj bolnici.

Manifestacija javnog čitanja naglas u Koprivnici završava u ponedjeljak, 24. listopada 2016., kada će učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski posjetiti Dječji vrtić Smiješak, a studenti Sveučilišta Sjever gostovat će i čitati s djecom u Dječjem vrtiću Crvenkapica u Kampusu.

Detaljan raspored čitanja, opis pojedinih aktivnosti i satnica događanja dostupni su u priloženom dokumentu:

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice