Konferencija koja inspirira, konferencija koja motivira – TEDxKoprivnicaLibrary

12. travnja 2017.

TEDxKoprivnicaLibrary tim je za sve one željne novog TED iskustva, uz pomoć brojnih sponzora pripremio iznenađenja i bogat program u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

Nakon sedam uspješnih TEDxKoprivnicaLibrary konferencija, nastavlja se okupljanje inspirativnih pojedinaca koji će svoje govore održati u već dobro poznatom prostoru koprivničke knjižnice.

Osma TEDxKoprivnicaLibrary konferencija održat će se u subotu, 22. travnja 2017. godine, od 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”. I ovog je puta broj posjetitelja ograničen te je za prisustvovanje konferenciji potrebno podići besplatnu ulaznicu. Ulaznice su dostupne u Odjelu za odrasle od 18. travnja.

Koprivnička publika je do sada imala priliku čuti TEDx govore koje su održala čak 42 govornika, a koji su dijeleći svoje misli, spoznaje i ideje oduševili brojne posjetitelje.

Vjerujemo da će se i ovog puta tradicija uspješnih TEDx večeri nastaviti, a za to će najvećim dijelom biti zaslužni Marko Košiček, Saša Ceci, Mladenka Majerić, Snježana Šlabek i Pero Tomas. U knjižnici će se predstaviti pet govornika koji se međusobno u mnogočemu razlikuju no na jednu će večer dijeliti istu misiju – širenje vrijednih ideja.

Na prvu ovogodišnju koprivničku TEDx konferenciju dolazi nam voditeljski dvojac čiju znanstvenu emisiju Treći element pratimo na 3. programu HRT-a. Spomenuti duo čine biokemičar dr. Marko Košiček i fizičar dr. Saša Ceci, dobitnici Državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti za 2014. Oboje su ranije predstavili svoja znanja i ideje na TEDx događajima, no oboje će se po prvi put predstaviti publici u koprivničkoj knjižnici. Iako smo ih na televizijskim ekranima navikli gledati zajedno, kao govornici će se predstaviti odvojeno. Oni će se kroz svoje govore dotaći problematike percepcije znanosti i znanstvenika u javnosti, a o tome će govoriti na temelju iskustva koja su prikupili u svojim uspješnim nastojanjima popularizacije znanosti.

Za udrugu Crveni nosovi, vjerujemo, mnogi su čuli. Riječ je o inicijativi koju čine klaunovidoktori čija je misija donijeti osmijeh i radost u bolničke krevete. Naša gošća koja će donijeti osmijeh koprivničkoj publici je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova. Ona je zadnjih 6 godina svoju motivaciju, znanje i vještine odlučila upotrijebiti kako bi ostvarivala misiju spomenute udruge. Mladenka je prethodno prikupila višegodišnje iskustvo rada u profitnoj djelatnosti, no još od studentskih dana privlačio ju je rad u organizacijama civilnog društva. Stoga je karijeru u profitnom sektoru zamijenila onom u neprofitnom.

TEDxKoprivnicaLibrary nastoji posjetiteljima predstaviti zanimljive pojedince iz lokalne zajednice, pa Vam tako dovodimo dvoje Koprivničanaca. Prvi od njih dvoje je Pero Tomas, jedan od najtrofejnijih hrvatskih bodybuildera mlađe generacije koji iza sebe ima i brojna odličja s inozemnih natjecanja. Tomas je medicinski tehničar koji je petnaest godina posvetio bodybuildingu, od toga deset godina natjecateljskom fitnessu i bodybuildingu.

Za kraj predstavljamo Snježanu Šlabek, koja također iza sebe ima niz osobnih pobjeda i nagrada, te koja se već drugu godinu zaredom nalazi na britanskoj listi 100 svjetskih „moversa & shakersa“ za područje digitalnog učenja. U vrijeme digitalne transformacije mijenja se svijet na kakav smo navikli, promjene su brze i dramatične – drugačije radimo, učimo, poslujemo. Snježana se okreće pitanju koje su to digitalne vrijednosti koje nas oblikuju? Njen predmet interesa su novi načini učenja te novi poslovni modeli i upravljanje promjenama.

Nakon sedam uspješnih događaja, danas možemo govoriti o svojevrsnoj koprivničkoj TED zajednici i upravo se zbog njihovog iskazanog interesa i vjernih sponzora, bogato TED iskustvo nastavlja.

Sponzori bez kojih ova konferencija ne bi

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice