KOMPJUTORSKE RADIONICE U KNJIŽNICI

13. srpnja 2011.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u okviru programa „Ljeto u knjižnici“ održane su dvije kompjutorske radionice za djecu predškolske dobi i pet radionica za djecu osnovnoškolske dobi.
Najmlađi polaznici učili su što je to računalo, od čega se sastoji i za što služi. Nadalje, kroz igru uz pomoć CD-ROM-ova, učili su slova, brojeve, prirodu, o prometu, čitali digitalne slikovnice na internetu te naučili 3 zlatna pravila da računalo ostane zdravo kao i 3 zlatna pravila da oni na zdrav i siguran način koriste računalo. Radionice je pohađalo ukupno osmero mališana, a u kolovozu će se održati još dvije radionice, 16. i 23.8. s početkom u 18.00 sati. Polaznici su osvojili diplome, a roditeljima su podijeljeni letci o sigurnosti djece na internetu.
Djeca osnovnoškolske dobi, njih tridesetak, sudjelovali su u radionicama „Ljetno surfanje u knjižnici“. Na ležeran i zabavan način učili su kako pretraživati i vrednovati informacije te pravila ponašanja na internetu s naglaskom na sigurnost te popunjavali nagradni kviz znanja. Na kraju radionice podijeljene su im „surferske“ diplome.
Djeca i mladi mogu na web stranici knjižnice www.knjiznica-koprivnica.hr pristupiti nagradnom kvizu znanja „Eureka!“ koji se može popuniti tijekom cijelog ljeta. Popunjavanjem kviza mogu ispitati svoje znanje u traženju informacija, odgovoriti na 10 pitanja s područja znanosti, zabaviti se i pokušati osvojiti nagradu! Kviz je posvećen jednom od naših najvećih znanstvenika Ruđeru Josipu Boškoviću, povodom 300. obljetnice rođenja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice