„Knjižnice i suvremeni management“

8. travnja 2008.

Djelatnici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica – Dijana Sabolović Krajina i Karlo Galinec prisustvovali su 1. okruglom stolu pod nazivom „Knjižnice i suvremeni management“.

Skup je održan u Osijeku 4.4.2008. u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Komisije za upravljanje u knjižnicama Hrvatskog knjižničarskog društva.

Predavanja su održali poznati profesori i stručnjaci iz područja marketinga i managementa – dr. Jurica Pavičić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, dr. Nikša Alfirević, profesor na Ekonomskom fakultetu u Splitu i dipl. oec. Valentin Besednik, suosnivač agencije za odnose s javnošću.

Okrugli stol je bio zamišljen kao početak sustavne edukacije upravljača i drugih djelatnika knjižnica sa znanjima i vještinama suvremenog managementa. Sudionici skupa stekli su nova znanja iz managementa i marketinga, upoznali se s osnovnim modelima, tehnikama i metodama upravljanja te načinima njihovog korištenja u knjižnicama. Naglašena je velika važnost provođenja suvremenih marketinških i mananagerskih modela upravljanja u knjižnicama kao neprofitnim organizacijama koje sve više imaju potrebu za ulaskom u tržišnu utrku s gospodarskim faktorima koji ostvaruju profit kroz svoje poslovanje.

Karlo Galinec

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice