KNJIŽNIČARI AKTIVNO SUDJELOVALI U EUROPSKOM TJEDNU KRETANJA

26. rujna 2011.

Djelatnici Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” aktivno su se uključili u Natjecanje poduzeća i ustanova u korištenju alternativnih mogućnosti putovanja na posao organiziranog u povodu Europskog tjedna kretanja. Petnaest djelatnika Knjižnice u tjedan dana, od 19. do 23. rujna 2011., prevalilo je ukupno 174 km pješice ili biciklom od kuće do radnog mjesta i natrag. No, treba reći kako zaposlenici Knjižnice u većini i inače na posao dolaze upravo na ovaj način, stoga radi natjecanja nisu uopće trebali mijenjati svoj životni stil i navike.

S obzirom da se Knjižnica nalazi u pješačkoj zoni, i mnogi njeni korisnici rado i redovito dolaze do nje pješice i biciklom, o čemu rječito govori najčešće pretrpani stalak za bicikle (i prostor oko njega!) ispred zgrade Knjižnice, kao i ulazni hodnik koji je često pun dječjih kolica, s obzirom da se roditelji s bebama i malom djecom ne mogu s kolicima popeti na polukat gdje se nalazi Dječji odjel.

Tako i djelatnici i korisnici knjižnice istinski podupiru i svakodnevno ostvaruju u praksi ideju zdravog življenja, a Knjižnica uz to djeluje kao središnja točka okupljanja građana u samom srcu grada.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice