Knjižnica u 2009. godini zanimljiva strancima, djeci i mladima

16. prosinca 2009.

Posebnu živost koprivničkoj Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” daju organizirani grupni posjeti djece i mladih. Tako je u 2009. godini, samo u okviru informativno-edukativnih programa upoznavanja s knjižničnim uslugama, kroz prostore knjižnice prošlo više od 1000 djece i mladih i to 364 učenika prvih razreda koprivničke srednjih škola (strukovne, srednje i gimnazije), 425 osnovnoškolaca iz Legrada, Đurđevca, Drnja, Hlebina, Molvi, Varaždina, Novigrada Podravskog, Koprivnice (Eko grupa OŠ Đure Estera), Koprivničkog Ivanca, Imbriovca, Sokolovca i Đelekovca te 402 predškolaca iz Male škole i dječjih vrtića „Sv. Josip“, „Tratinčica“, „Lastavica“ Peteranec, „Podravsko sunce“ i “Smiješak“. Da će mnogi od njih postati čitači i redovni posjetitelji knjižnice, ne treba sumnjati!

Posjeti stranaca također nisu bili rijetkost u 2009. godini. Stručno-znanstveni odjel koristili su, uglavnom u ljetnim mjesecima, stranci koji su bili u posjeti Koprivnici. Zabilježeni su posjeti korisnika koji su se služili internetom iz Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Od ostalih zanimljivih posjeta treba istaknuti uzvratni posjet gospođe Ingrid Bussmann, ravnateljice Gradske knjižnice Stuttgart (knjižnice s najvećim budžetom u Njemačkoj!) i gospodina Vincenta Degerta, tada na čelu Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, koji je početkom svibnja, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna, s pratnjom posjetio koprivničku knjižnicu. Tom prilikom upoznao je načine održavanja knjižnične usluge za slijepe i slabovidne, koju je 2006. godine financirala Europska unija, a za svojeg kratkotrajnog posjeta prepoznao je napore koprivničkih knjižničara, izrazivši ih u jezgrovitoj poruci zapisanoj u Knjizi dojmova:“Hvala knjižnici na naporu koji ulaže u izgradnju društvene inkluzije kao ključne europske vrijednosti”.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice