Knjižnica prijavila projekt “Na kotačima čitam i nove svjetove otkrivam” vrijedan gotovo 4 milijuna kuna

12. siječnja 2021.
Bibliobus Fran Galović

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske pred sam Božić, 23.12.2020. raspisalo je dugo očekivani Poziv za prijavu projekata na natječaj financiran iz Europskog socijalnog fonda „Čitanjem do uključivog društva“. Kako je jedna od prihvatljivih aktivnosti u Pozivu i nabava bibliobusnog vozila za pokretnu knjižnicu, i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica prijavila je projekt putem kojeg bi rado ostvarila upravo taj cilj, s obzirom da je sadašnji koprivnički bibliobus star već 17 godina i hitno mu je potrebna zamjena novim vozilom.

Ukoliko se želje koprivničkih knjižničara ostvare i projekt bude financiran, novim bibliobusom osigurat će se daljnjih barem 15-tak godina pružanja knjižničnih usluga i poticanja čitanja  na širokom području od čak 17 općina Koprivničko- križevačke županije koje pokriva koprivnički bibliobus, kao i u rubnim dijelovima grada Koprivnice. Naziv je prijavljenog projekta koprivničke Knjižnice  „Na kotačima čitam i nove svjetove otkrivam“,  projekt je vrijedan  3.989.520,80 kuna, a partneri u projektu Knjižnici kao prijavitelju su  Koprivničko-križevačka Županija i Grad Koprivnica. Za veliku stručnu i tehničku pomoć knjižničarima u prijavi projekta zaslužna je PORA,  Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Glavna je svrha projekta jačanje individualnih sposobnosti građana iz ruralnih područja poticanjem čitanja koje doprinosi razvijanju znanja i vještina, te omogućuje svakom pojedincu kvalitetnije uključivanje u društvo, stjecanjem kompetencija potrebnih za uspješno školovanje ili uključivanje u svijet rada, za cjeloživotno učenje, ali i za unaprijeđenje kvalitete svakodnevnog života.  Aktivnosti u projektu, ukoliko bude  prihvaćen, provodit će se 24 mjeseca, a osim nabave novog bibliobusa, u planu je cijeli niz programa usmjerenih na poticanje čitanja – od pričaonica u vrtićima, preko radionica kreativnog pisanja za osnovnoškolce do književnih susreta i predavanja za odrasle, da spomenemo samo neke, uz razna zanimljiva gostovanja i mnoštvo popratnih i zabavnih događanja za ciljane skupine, ali i sve druge korisnike bibliobusa, kao i cjelokupnu javnost, s ciljem slavljenja čitanja kao zajedničkog nazivnika i važne poveznice života u zajednici.

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice