Knjižnica ponovno otvorena za korisnike nakon dvotjedne revizije

16. siječnja 2018.

Ako se uzme da je prosječna težina jedne knjige 1 kilogram, tada su kroz ruke knjižničara i njihovih pomagača u dva tjedna prošle 102 tone knjiga.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica je od ponedjeljka, 15. siječnja 2018. počela raditi za korisnike po redovnom radnom vremenu nakon dvotjedne zatvorenosti zbog zakonske obveze provođenja revizije knjižnog fonda.

Koprivnička knjižnica je dužna provoditi reviziju svakih deset godina, a ove godine red je bio na fondu Odjela za odrasle i Stručno-znanstvenog odjela. Revidirano je 102.000 knjiga ili dvije trećine ukupnog knjižnog fonda koprivničke knjižnice. Kompliciranosti posla pridonijela je i činjenica da se ovaj dio fond nalazi na čak šest lokacija – u zgradi Knjižnice (Odjel za odrasle, Stručno-znanstveni  odjel, spremište u podrumu i spremište na 1. katu) te u dva dislocirana spremišta (objekti u Kampusu i na Trgu bana Jelačića).

Na reviziji je u deset  radnih dana bilo angažirano 15 raspoloživih stručnih djelatnika Knjižnice, 4  zaposlenika preko programa Javnih radova (Branko Ivček, Maja Ganžulić, Snježana Horvat i Ines Vukotić) i tri volontera (Petar Fijačko, Lidija Funtek i Ivan Kadija), te dvije volonterke na info točki u Čitaonici tiska (Ozana Brkić i Iris Juršetić).

Oni  koji su neposredno radili na reviziji bili su  raspoređeni u 11 timova po dvije osobe. Svaku knjigu je trebalo uzeti s polica i usporediti sa zapisom u računalnoj bazi. Da se radilo i o izuzetno napornom poslu koji zahtijeva koncentraciju, ali i fizičku kondiciju govore sljedeći podaci. Ako se uzme da je prosječna težina knjige 1 kilogram, tada su kroz ruke knjižničara i njihovih pomagača prošle 102 tone knjiga ili preko 9 tona po timu, odnosno 4,5 tone po svakom od sudionika revizije.
Ovom prilikom Knjižnica zahvaljuje svojim pomagačima na poslovima revizije, a korisnicima na strpljenju i podršci.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice