Knjižnica od IRIM-a primila drugu donaciju 3D pisača

20. svibnja 2021.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) donirao je Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica novi 3D pisač. Riječ je o modelu Prusa MINI koji je jedna u nizu vrijednih donacija IRIM-a narodnim knjižnicama u Hrvatskoj. Koprivnička knjižnica tako je zahvaljujući IRIM-u opremljena s ukupno dva 3D pisača koji se koriste u programima digitalne pismenosti i razvoja digitalnih kompetencija korisnika.

Prilikom preuzimanja pisača IRIM je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu organizirao edukaciju za sve knjižničare iz knjižnica koje su ispunile uvjete natječaja za ovu donaciju na kojoj su pojašnjene osnove korištenja pisača i predstavljene njegove brojne mogućnosti.

Pisač je našao svoje mjesto u knjižničnom Makerpaceu u kojem svi zainteresirani mogu koristiti opremu koja se trenutno tamo nalazi (novi Prusa Mini 3D pisač, stariji model Prusa 3D pisača, smart TV, PlayStation 4 i VR naočale, micro:bit i BOSON setove dodataka, mBot, AQ:bit, micro:Maqueen, Makey Makey, računala, laptope i tablete). Makerspace je otvoren svaki radni dan od 12 do 15 sati i može se koristiti uz prethodnu najavu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice