Knjižnica i čitaonica

17. ožujka 2015.

Svojim programom potpore romskoj zajednici, koji provodi od 2000. godine, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica ušla je u izbor za nagradu UN-ovog Svjetskog summita o informacijskom društvu (World Summit on Information Society – WSIS Project Prize 2015www.wsis.org/prizes). Cilj natječaja je okupiti primjere najbolje svjetske prakse u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije u uključivom i održivom razvoju informacijskog društva. Koprivnička knjižnica našla se tako u društvu mnogih vlada, korporacija, ustanova i organizacija civilnog sektora iz brojnih zemalja svijeta koji konkuriraju za ovu prestižnu nagradu. Nominirani projekti raspoređeni su u 18 kategorija koje pokrivaju različite aspekte uključivanja u informacijsko društvo (uloga vlada u promociji informacijsko-komunikacijske tehnologije, pristup znanju i informacijama, sigurnost u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije, e-vlada, e-biznis, e-učenje,  e-zapošljavanje, e-zdravstvo, e-pojoprivreda, kulturalna raznolikost i identitet, međunarodna i regionalna suradnja i dr.). 

Program koprivničke knjižnice uvršten je u kategoriju 17. Etičke dimenzije informacijskog društva (uvid u nominirane projekte po kategorijama dostupan je na http://groups.itu.int/stocktaking/WSISProjectPrizes.aspx#nominated-projects ). 

Nakon što su timovi stručnjaka izabrali projekate i nominirali ih za nagradu, svi sudionici ovog natječaja mogu do 1.5.2015. glasati za jedan projekt iz svake kategorije putem interneta. 

Bez obzira na krajnji ishod ovog natječaja, već je i sama nominacija potvrda da je koprivnička knjižnica primjer kako knjižnice sa svojom infrastukturom i kompetentim knjižničarima mogu biti snažna potpora razvoju lokalne zajednice u suvremenom, informacijskom društva. 

Za projekt knjižnice možete glasati na njihovim službenim stranicama koje su navedene gore.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice