Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ poziva „Čitajte na drugačiji način!“

16. siječnja 2012.

Nakon pet godina provođenja Knjižnične usluge za slijepe i slabovidne Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica od ove godine uvela je novu uslugu pod nazivom „ČITAJTE NA DRUGAČIJI NAČIN – SLUŠAJTE ZVUČNE KNJIGE!“. Usluga je namijenjena svima, a obuhvaća posudbu zvučnih knjiga na različitim medijima (zvučne knjige na audio kasetama, CD-ima, playaway). Na ovim medijima moguća je posudba knjiga na Odjelu za odrasle i Dječjem odjelu Knjižnice.
Zbog užurbanog načina života te nedostatka vremena za čitanje tiskanih knjiga u mnogim zapadnim zemljama sve više se koriste zvučne knjige – mogu se slušati na putu za posao, na putovanjima, u automobilu, kod kuće… Osim toga, mnogi ljudi s raznim teškoćama nisu u mogućnosti čitati standardni, crni tisak. Osim slijepih osoba to su prije svega slabovidne osobe, osobe s raznim oštećenjima oka, motoričkim teškoćama uslijed kojih je teško manipulirati standardnom knjigom, osobe s teškoćama u čitanju poput disleksije i disgrafije, osobe s demencijom i sl.
Od 9. do 20. siječnja u izlogu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica postavljena je izložba „Čitajte na drugačiji način – slušajte zvučne knjige!“ koja prikazuje dio zvučnih knjiga iz ponude Knjižnice. Izložene su zvučne knjige nabavljene iz Knjižnice za slijepe koje mogu posuditi osobe s teškoćama u čitanju te zvučne knjige koje se nalaze na tržištu i namijenjene su svim zainteresiranima. Ovom ponudom Knjižnica Vas poziva da posudite zvučne knjige i otkrijte nove načine kako uživati u pisanoj riječi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice