Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ najavljuje niz atraktivnih programa u mjesecu travnju

1. travnja 2015.

Knjižničari Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pripremaju za djecu i odrasle niz raznovrsnih i atraktivnih programa u mjesecu travnju.  Za mlađe je predviđeno čak 6 programa, a i ostali će lako naći nešto za sebe – kreativne radionice uoči Uskrsa i Noći knjige, na radost stripoljubaca i strip će ušetati u knjižnicu, a uz redovite programe knjižničari najavljuju i jedan izvanredan – večer s književnom zvijezdom Pavlom Pavličićem.

Tijekom proljetnih školskih praznika te uoči nadolazećeg Uskrsa, za najmlađe korisnike predviđena je kreativna radionica „Šareni Uskrs“. Radionica će se provesti u suradnji s Kreativnom udrugom „Cvrčak i mrav“, a održat će se u četvrtak, 2.4.2015. od 16.00 do 18.00 sati (Soba za sastanke). Uz najmlađe, dobrodošli su i odrasli. Većina materijala za radionicu bit će osigurana, a sudionici se mole da sa sobom ponesu nekoliko ispuhanih jaja. „Šarenu radionicu“ vodit će Danijela Zrakić i Melita Stubičar. 

Podsjećamo i na najstariji program za djecu u Knjižnici – pričaonicu. Pričaonice za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje održavaju se svakog ponedjeljka od 16.30 do 18.00 sati, pod vodstvom odgajateljice Branke Grudić. Cilj pričaonica je poticanje čitateljskih navika, razvijanje kulture čitanja od najranije dobi te stjecanje navika dolaska u knjižnicu. Termini u travnju su: 13., 20., i 27.4.2015. 

Na radost roditelja, beba i male djece u subotu, 18. travnja 2015. u prostoru Čitaonice tiska (1. kat) održat će se Pričaonica za bebe i malu djecu . Tema travanjske pričaonice je: „To sam ja, ne postoje ista dva!“ – jačanje samopouzdanja kod djeteta. Glavni je cilj razvijanje pozitivne slike djeteta od najranije dobi. Uz to, imenovat će se i dijelovi tijela uz igru. Naglasak će biti i na poticanju djeteta na izražavanje svojih potreba, misli i osjećaja.

Radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“ predviđena je za sve srijede u travnju : 1.4., 8.4., 15.4., 22.4. i 29.4. 2015. u 13.00 sati  (Dječji odjel).

Petnaesti dan travnja zaokružit će mnogi knjigoljupci u svojim kalendarima. U Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ dolazi jedan od najpoznatijih i najčitanijih domaćih pisaca Pavao Pavličić. Poznatog hrvatskog akademika, književnika, prevoditelja te scenarista kojeg su mnogi upoznali već u osnovnoj školi čitajući lektiru, a koji se u svojoj bogatoj karijeri najviše proslavio pisanjem kriminalističkih romana za djecu i odrasle, imat ćete priliku upoznati i osobno na književnoj večeri u četvrtak, 15.travnja u Stručno-znanstvenom odjelu. Druženje s književnikom počinje u 19.00 sati!

Za travanj je predviđen i posjet Knjižnici povodom obilježavanja 8.4., Svjetskog dana Roma. Nakon uspješno provedenog 6. okruglog stola „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području“ u utorak, 7.4.2015. učenici područne škole Plavšinac Osnovne škole „Blaž Mađer“ Novigrad Podravski posjetit će Dječji odjel u sklopu informativno edukativne posjete Knjižnici. Bibliobus pak planira posjetiti romsko naselje u Herešinu. 

 Travanj će u cijeloj Hrvatskoij, pa tako i u Koprivnici obilježiti Noć knjige. Noć knjige međunarodna je akcija kojoj je cilj afirmacija ljubavi prema knjizi i čitanju. Pod okriljem ove manifestacije u Hrvatskoj se obilježava Dan hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja). U organizaciji proslave Noći knjige sudjeluju svi koji su na neki način povezani s knjigom – od autora, knjižnica, knjižara do čitatelja. Koprivnički knjižničari su za tu priliku pripremili tri programa. Prijepodnevni sati su rezervirani za program „Matineja u znaku knjige i filma“ koji će se ostvariti u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem. Učenici  7. razreda OŠ „Braća Radić“ i „Antun Nemčić Gostovinski“ u kinu „Velebit“ pogledat će f

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice