Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica objavila dvije nove e-knjige

24. lipnja 2024.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica iza sebe ima desetak objavljenih knjiga u tiskanom i /ili elektroničkom obliku, a najnovije su dvije nove e-knjige –Koprivničke priče 2“ i „Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u vrijeme pandemije bolesti COVID-19“. Urednica ovih izdanja je dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica.

Nakon „Koprivničkih priča 1“ iz 2021. godine koje  su okupile deset najboljih kratkih priča s prva dva kreativna literarna natječaja, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica objavljuje novu e-knjigu, „Koprivničke priče 2“. Knjiga sadrži dvadeset najboljih kratkih priča koje su u protekle tri godine  pristigle na kreativne natječaje na teme  Strah u Koprivnici (2021.), Pravda i nepravda u Koprivnici (2022.) i Nostalgija u Koprivnici (2023.). Priče se razlikuju po stilu pisanja, motivima, žanru, pristupima i kreativnim obradama zadanih tema. Međutim, svima je zajedničko jedno, a to je grad Koprivnica kao mjesto u kojemu se zbivaju radnje priča. Zanimljiv dodatak knjizi čine ilustracije talentirane gimnazijalke 3. razreda Pije Marije Crnković, inspirirane nagrađenim pričama Zorana Odžića.

Knjiga je dostupna na poveznici.

Zbornik „Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u vrijeme pandemije bolesti COVID-19“ sadrži deset stručnih radova nastalih na temelju izlaganja sa stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem koji je održan u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica 2021. godine. Radovi   odražavaju različita gledišta o pristupačnosti knjižnica osobama s teškoćama čitanja u kontekstu pandemije bolesti COVID-19 te daju međunarodnu, nacionalnu i lokalnu  perspektivu pristupačnosti knjižnica. Iz njih se može zaključiti da su zahtjevni uvjeti rada u vrijeme društvene i zdravstvene krize uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 za knjižničare bili izazov koji je otvorio nove prostore promišljanju postojećih modela rada s korisnicima. Zbornik može poslužiti za strateško predviđanje djelovanja i otpornosti knjižnica u sličnim kriznim situacijama.

Knjiga je dostupna na poveznici.

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice