Književni susret sa Zvonimirom Tomcem

20. srpnja 2011.

Pozivamo Vas u srijedu, 27.7.2011. u 11 sati u Dom za starije i nemoćne u Koprivnici na književni susret sa ZVONIMIROM TOMCEM.

Zvonimir Tomac rođen je u Koprivnici 1919. godine, a danas živi u Rijeci. U Koprivnici se školovao od 1925. do 1937. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Zagrebu 1941. godine. Radni vijek proveo je kao inženjer šumarstva u Podravini, Banovini, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri. Umirovljen je 1977. Hobiji su mu slikarstvo i pisanje. Po riječima recenzenta, tek je „u poznoj životnoj dobi osjetio pomak u dimenziju pjesnikovanja“. Od 2003. do 2010. objavio je u vlastitoj nakladi osam knjiga stihova, eseja, pričica… Središnje teme njegove poezije su ljubav i šuma.

Budući da gospodin Zvonimir Tomac ima 92 godine, ovaj će susret biti jedinstvena prilika da Koprivničanci iz prve ruke doznaju tajnu njegove kreativnosti i vitalnosti u poznoj dobi, ali i podijele sjećanja na Koprivnicu između dva svjetska rata. Između ostaloga, gospodin Tomac je krajem tridesetih godina prošlog stoljeća bio angažiran u legendarnoj knjižnici Kluba akademičara, koja je okupljala koprivničke studente i akademski obrazovane građane, a svojim zabavama, predavanjima i filmskim predstavama kreirala društveno-kulturni život tadašnje Koprivnice.

Radujemo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice