Književni susret s Milanom Frčkom u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

3. lipnja 2014.

U srijedu 11. lipnja 2014. godine u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svojim će se sugrađanima i gostima predstaviti zavičajni umjetnik Milan Frčko.
Njegovo će stvaralaštvo predstaviti dr. sc. Mario Kolar, stihove će govoriti Ivan Picer, a uglazbljene će stihove pjevati Mirko Švenda Žiga.
Milan Frčko svestrani je samostalni umjetnik rođen u Koprivnici. Samouki je slikar koji se slikarstvom bavi od 1970. godine, a njegove se slike mogu vidjeti u galerijama, muzejima i crkvama. Član je Društva hrvatskih književnika. Do sada je objavio pet zbirki pjesama, a za opus kajkavskih pjesama nagrađen je plaketom “Pavlek Miškina” 1997. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji te je dobitnik književne nagrade “Fran Galović” 2012. godine. Suradnik je u tiskovinama za vjersku edukaciju te urednik i voditelj emisije “Etno baština – poezija i slikarstvo” na Radiju Glas Podravine koja se emitira svake nedjelje. Frčko se pojavljuje i kao ilustrator te fotograf u knjigama svojih kolega i pjesnika.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice