Književni susret s književnicom Anom Đokić i ilustratoricom Dilanom Bernobić

7. travnja 2010.

Nakon Okruglog stola „Iskustva u radu s romskom djecom u školama i knjižnicama na koprivničkom području“ Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica priprema još jedan program povodom obilježavanja 8. travnja, Svjetskog dana Roma.

U četvrtak, 15. travnja 2010. u 12.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska) održat će se susret s književnicom Anom Đokić i ilustratoricom Dilanom Bernobić. Tim povodom bit će predstavljena slikovnica na hrvatskom i romskom jeziku „Trči, Giza! Trči!: ili treća noga za tetka Agima = Prasta, Giza! Prasta!: trito prno vas e tazako Agimeske“.

Književnica Ana Đokić napisala je zbirku priča za djecu “Sebastijan Nevidljivi“, roman „Zoe, djevojčica s vrha nebodera“ (za koji je dobila nagradu Mato Lovrak 2001.), „Zoe, silazi dolje“ (međunarodno priznanje White Ravens 2008. za najbolji hrvatski roman za mlade), „Šempi ti smopi da limvo te“, „Feba“, zbirke priča za djecu, niz radio-drama, kazališnih tekstova, kao i veliki broj priča za najmlađe.

Ilustratorica Dilana Bernobić autor je slikovnice “Kad odrastem bit ću…”, ilustrirala je udžbenike, napisala i ilustrirala slikovnicu «Kako je sreća pronašla Liju». Ilustrira časopise za djecu Zvrk, Tintilinić, Sunčica,Modra Lasta. Svojim ilustracijama želi poticati slobodan duh djeteta, maštu, izražavanje emocija, te prikazati svijet što autentičniji dječjim očima, svijet u kojem ne postoje granice.
Na književnom susretu Ana Đokić i Dilana Bernobić osnovnoškolcima će predstaviti dirljivu slikovnicu „Trči, Giza! Trči!“ o teškom životu romske djevojčice Gize. Giza i njena sestra moraju raditi i po lijepom i ružnom vremenu, bosih nogu i pod kišom uvreda i prijetnji. Ali Giza, bez obzira na sve, ne odustaje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice