Književni susret s Ivicom Prtenjačom

9. veljače 2017.

U srijedu, 15.2.2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica bit će održan književni susret s Ivicom Prtenjačom.

Prtenjača piše poeziju, prozu, dramske tekstove, novinske kolumne, a često vodi i književne festivale, promocije i književne sajmove. Pojedine pjesme, ciklusi ili knjige prevedeni su mu na dvadesetak jezika. Sudjelovao je na dvadesetak europskih poetskih festivala i susreta kao pozvani hrvatski predstavnik. Uvršten je u više antologija, izbora, pregleda i povijesti hrvatske književnosti. Predsjednik je odbora Goranova proljeća. Slušatelji Trećeg programa Hrvatskog radija prepoznat će ga kao voditelja i autora emisija Moj izbor i Jutro na Trećem.
Objavljene su mu zbirke poezije Pisanje oslobađa, Yves, Nitko ne govori hrvatski (s Brankom Čegecom i Miroslavom Mićanovićem), Uzimaj sve što te smiruje i Okrutnost, romane Dobro je, lijepo je i Brdo te kulinarsku zbirku priča Kod Yvesa.

Za svoj je književni rad primio brojne nagrade od kojih su neke Kvirinova nagrada za najbolju knjigu pjesama autora do 35 godina, nagrada Kiklop za pjesničku knjigu godine 2006. i 2010. te nagrada VBZ-a i TISAKmedije za najbolji neobjavljeni roman 2014. godine za roman Brdo.

Svi zainteresirani dobrodošli su!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice