Književni susret s Branislavom Mikulićem „Autor i njegove knjige“

3. siječnja 2019.

U srijedu, 9.1.2019. godine u 21 sat u Hotelu “Podravina” koprivničkoj će se publici predstaviti Branislav Mikulić, pisac koji je rođen u Sarajevu, a danas živi i djeluje na relaciji Sarajevo – Amsterdam. Njegova književna večer održat će se u sklopu Zimske škole hrvatskog folklora, koju organizira Hrvatska matica iseljenika u Koprivnici u prvoj polovici mjeseca siječnja, a čiji će sudionik biti i Mikulić. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica suorganizator je ovog programa.

Branislav Mikulić nakon završenog školovanja u Sarajevu godinama proučava fenomen masovnih migracija naših radnika u inozemstvo na Ekonomskom institutu Sveučilišta u Sarajevu. U jesen 1989. i sam postaje migrant pa nakon postdoktorskog studija u Nizozemskoj ostaje raditi u toj zemlji. U fokusu njegovog istraživačkog interesa najranjivije su kategorije stanovništva: siromašni, socijalno ugroženi i imigranti. Nakon toga, do 2012. godine radi za Europsku komisiju u Irskoj gdje osmišljava i vodi komparativne analize o kvaliteti života, socijalnoj inkluziji, nejednakosti i siromaštvu.

Pred kraj 2012. napušta karijeru znanstvenika i istraživača i posvećuje se pisanju i pripovijedanju. U svojim tekstovima, kratkim pričama i romanima bilježi, kako sam često veli, samo ono što je oslušnuo uhom, vidio okom i … razumio srcem.

Za svoje kratke priče Mikulić je dobio nekoliko priznanja, a njegov roman-prvijenac “Srcem do beskraja” koji je dostupan i u hrvatskom prijevodu odmah je zapažen kod publike i književne kritike.

Ulaz je slobodan, a svi zainteresirani dobrodošli su!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice