Književna večer s Pavlom Pavličićem u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

8. travnja 2015.

Pavao Pavličić, jedan od najčitanijih i najpopularnijih hrvatskih književnika, dolazi u Koprivnicu u srijedu, 15.4.2015. Književni susret održat će se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel na 2. katu) u 19 sati.
Pavao Pavličić rođen je u Vukovaru. Napisao je više od četrdeset romana, knjiga priča, autobiografskih zapisa, feljtona i romana za djecu. Zasigurno je jedan od najpoznatijih pisaca kriminalističkih romana u Hrvatskoj. Prve prozne radove objavio je 1968. godine, a prvu knjigu “Lađa od vode” 1972. Autor je scenarija za filmove. Bavi se prevođenjem i znanstvenim radom. Sveučilišni je profesor na Katedri za komparativnu povijest hrvatske književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nagrađivan je, a nagradu Ksaver Šandor Gjalski dobio je čak tri puta.
Prema izvještaju o posudbi knjiga u 20 hrvatskih županijskih knjižnica u 2013. godini, knjige Pavla Pavličića posuđivane su 12.809 puta, čime je zaslužio titulu najposuđivanijeg domaćeg autora. Godinu ranije bio je drugi po broju posudbi, što također govori o njegovoj velikoj popularnosti.
I koprivničke knjižnične statistike govore da mnogi Koprivničanci vole Pavla Pavličića i rado čitaju njegove knjige te vjerujemo da će s veseljem dočekati njegovo gostovanje u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“. Tom prigodom knjige Pavla Pavličića moći će se kupiti po promotivnim cijenama.
Svi su dobrodošli!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice