Književna večer s Nebojšom Lujanovićem

9. studenoga 2015.

U srijedu, 11.11.2015. u 18 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se književna večer s piscem Nebojšom Lujanovićem. Književna večer se organizira povodom 11.11. Dana hrvatskih knjižnica i uz 4.11. Dan grada Koprivnice.

U Koprivnici će Lujanović predstaviti svoju najnoviju knjigu „Oblak boje kože“ koja se, u svojoj srži, bavi diskiriminacijom manjina, a u konkretnom slučaju diskriminacijom Roma. Knjiga prati sudbinu Roma na više razina – u današnjem modernom svijetu, ali daje i povijesni pogled na sudbinu Roma s početka 20.-og stoljeća do kraja II. Svjetskog rata. Lujanović je uložio puno truda i vremena u učenje romske kulture te je u djelo integrirao romske riječi te se čitatelj uz čitanje ustvari uče i osnovama romskog jezika. 

Autor je rođen 1981. u Novom Travniku u Bosni i Hercegovini, a trenutno živi u Splitu. Studirao je političke znanosti i komparativnu književnost, a tema njegova doktorskog rada jest suvremena hrvatska književnosti i teorija identiteta. Autor je dvaju romana „Stakleno oko“ i „Godina svinje“ te zbirke kratkih priča “S pogrebnom povorkom nizbrdo”.  Književni susret održat će se u suradnji sa Šarenim dućanom Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice