Književna večer s nagrađivanom autoricom Marinom Vujčić

13. listopada 2016.

U srijedu, 19.10.2016. u 18 sati u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica bit će održana književna večer s Marinom Vujčić, autoricom koja se u svojim romanima ponajviše bavi unutarnjim svjetovima likova i onim što oni najdublje proživljavaju.

Prvi roman „Tuđi život“ Marina Vujčić objavila je 2010. godine, a 2014. objavljuje knjigu drama „Umri ženski“ i roman „A onda je Božo krenuo ispočetka“ koji je 2015. godine ušao u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost. Iste godine objavljuje roman „Mogla sam to biti ja“, a na natječaju V.B.Z.-a i Tisak medije posljednjim romanom „Susjed“ osvaja nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2015.

Njezine drame “Sretan kraj” i “Čekaonica” uvrštene su 2008. i 2010. godine u uži izbor na Natječaju za dramski tekst “Marin Držić” i preporučene za izvođenje hrvatskim kazalištima. “Čekaonica” je postavljena 2012. godine u Kazalištu AKO iz Opuzena, te 2014. godine u koprodukciji Tuzlanskog narodnog pozorišta i Akademije dramske umjetnosti u Tuzli. Drama “Umri ženski” dobila je na Natječaju za dramski tekst “Marin Držić” 2014. godine treću nagradu.

Književni susret organizira se u suradnji s nakladničkom kućom V.B.Z. iz Zagreba, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice