KNJIŽEVNA VEČER S MIROM GAVRANOM

30. listopada 2012.

Povodom Dana grada Koprivnice, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s Mozaik knjigom iz Zagreba organizira književnu večer s Mirom Gavranom. Književna večer održat će se u srijedu, 7.11.2012. godine u 19 sati, u Stručno-znanstvenom odjelu.
Miro Gavran jedan je od najčitanijih i najprevođenijih pisaca na hrvatskoj književnoj sceni. Piše drame, romane, pripovijetke i knjige za mlade. Djela su mu prevedena na više od 30 jezika, a njegove su knjige objavljene u više od 140 izdanja u zemlji i inozemstvu. Dosad je imao oko 200 kazališnih premijera širom svijeta, a njegove predstave vidjelo je više od dva milijuna gledatelja. Dobio je dvadesetak književnih i kazališnih nagrada u zemlji i inozemstvu, a među njima i nagrade Central European Time (1999.) koja se dodjeljuje najboljim srednjoeuropskim piscima za cjelokupan opus te nagrade Europski krug (2003.) za afirmaciju europskih vrijednosti u književnim tekstovima. Usto je četverostruki dobitnik Nagrade za dramsko djelo “Marin Držić” za tekstove Kad umire glumac, Zabranjeno smijanje, Nora danas i Najluđa predstava na svijetu.
U Slovačkoj je 2003. pokrenut ”Gavranfest”, festival na kojem se igraju samo njegove drame i komedije te je stoga jedini živući pisac u Europi koji ima svoj festival. S obzirom na ove fascinantne brojke i iznimnu kvalitetu Gavranovog stvaralaštva, književni susret s ovim piscem nešto je što svakako vrijedi posjetiti.
Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a knjige će se moći kupiti po promotivnim cijenama.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice