Književna večer s Dašom Drndić uz predstavljanje romana Belladonna

6. svibnja 2013.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s nakladničkim kućama Fraktura iz Zaprešića i Šareni dućan iz Koprivnice organizira književnu večer s Dašom Drndić koja će se održati u četvrtak 9.5.2013. godine u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu. Voditelj i moderator književne večeri bit će Seid Serdarević, urednik u nakladničkoj kući Fraktura, a ovom će prilikom biti predstavljen roman „Belladonna“, najnoviji roman ove autorice.

U „Belladonni“ Daša Drndić, između ostalog, ispituje i do krajnjih granica dovodi teme bolesti i nemogućnosti življenja u današnjem potpuno dehumaniziranom svijetu i u vremenima kada su starost i bolest nešto sramotno te kada se propagiraju isključivo vječna mladost i bezgranična ljepota. Prema riječima same autorice, roman je protest prema načinu na koji društvo i vlast tretiraju umirovljenike oduzimajući im mogućnost dostojanstvenog starenja.

Daša Drndić spada u one hrvatske pisce čije se ime redovito nalazi među nominiranima za razne nagrade hrvatske i svjetske književne scene. Dobitnica je nagrada Premios Ondas (Barcelona), FEDOR – Nagrada Saveza slijepih Jugoslavije, više nagrada Radio Beograda za godišnja ostvarenja te nagrada Kiklop i Fran Galović 2007. godine za roman Sonnenschein. Njezin opus obuhvaća desetak romana, tridesetak radio-drama i brojne pripovijetke, književne oglede, prijevode, kritike i analitičke tekstove objavljivane u raznim časopisima kao što su Književnost, Nova Istra, Tema, Kruh i ruže, Sarajevske sveske, Književna republika, Delo itd. Osim pisanjem, bavila se i izdavaštvom, predavala je engleski jezik na Narodnom univerzitetu Ðuro Salaj, radila kao urednik-dramaturg na Radio-Beogradu, prevodila je književna djela, a potom postala i slobodna umjetnica, trenutno i docentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci gdje predaje britansku književnost 20. stoljeća i kreativno pisanje na Odsjeku za anglistiku. Član je hrvatskog ogranka PEN-a i Hrvatskog društva pisaca.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a knjige će se moći kupiti po promotivnim cijenama.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice