Knjiga svaki dan – foto natječaj i izložba u Noći knjige

11. ožujka 2014.

Knjiga svaki dan – naziv je foto natječaja koji organizira Gradska knjižnica i čitaonica Požega u suradnji s Hrvatskim fotosavezom koji je otvoren od 5. ožujka do 1. travnja 2014., a za cilj ima popularizaciju knjige i čitanja.
Svi zainteresirani autori trebaju kroz fotografiju prikazati čitanje kao svakodnevnu aktivnost, kao potrebu, užitak ili hobi, a njihove će radove vrednovati Povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf umjetnik), Zlata Medak (voditeljica programa za mlade Hrvatskog fotosaveza), Snježa Mekić Delić (slikarica), Domagoj Zarić (fotograf) i Aleksandra Pavlović kao predstavnica organizatora. Autore triju najboljih fotografija čekaju vrijedne nagrade. U natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske.

Izložba u Noći knjige

Uz to, Povjerenstvo će odabrati i pedesetak drugih fotografija koje će organizator prirediti i postaviti za izložbu koja će biti otvorena u Noći knjige 2014., 23. travnja, u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi. Uz odabrane fotografije pristigle na natječaj, dio izložbe će izvan konkurencije za nagrade činiti dio radova nastalih u fotoradionici za mlade Hrvatskog fotosaveza priređenoj u Požegi. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje. U Noći knjige se tradicionalno očekuje velik broj posjetitelja u požeškoj Gradskoj knjižnici.

Više informacija na www.gkpz.hr/foto-natjecaj ili na Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Požega www.facebook.com/gradskaknjiznica.pozega

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice