Kazališna predstava «Sijač sreće»

18. svibnja 2010.

U ponedjeljak, 24. svibnja 2010. u 10.00 sati u Osnovnoj školi Gola održat će se kazališna predstava «Sijač sreće» u izvedbi glumca Dubravka SIDORA za učenike nižih razreda Osnovne škole Gola i područnih škola u Gotalovu, Novačkoj, Otočkoj i Ždali.

Bibliobusna služba koprivničke knjižnice tradicionalno priređuje književne, kulturne i edukativne programe na svojim stajalištima u znak zahvale za uspješnu suradnju, ali i dalje poticanje čitanja. Djeca u malim naseljima, pa tako i ona u Prekodravljiu zakinuta su za mnoge kulturne sadržaje koje imaju na raspolaganju djeca u gradovima, te im je dolazak bibliobusa s posudbom knjiga često jedini takav sadržaj. Ovaj puta Bibliobusna služba (voditelj Mladen Tudić i vozač Ivo Trepotec) dovodi glumca Dubravka Sidora iz zagrebačkog Kazališta «Svarog», koji će izvesti predstavu «Sijač sreće».

Predstava SIJAČ SREĆE vesela je priča o odrastanju ispričana zabavnom glumačkom igrom Dubravka Sidora prema tekstovnom predlošku našeg zavičajnika, književnika Božidara Prosenjaka. Mnogi se tekstovi nalaze i u školskim čitankama te udžbenicima hrvatskoga jezika i književnosti.

Zbog lake prilagodljivosti svakom prostoru, radosti, smijeha i veselja koje predstava “Sijač sreće” u obilju sije svugdje gdje se dogodi, već bilježi do sada respektabilan broj od 280 izvedaba u devetoj sezoni od premijere. Osim toga ova predstava u svakom srcu ostavlja plemeniti trag porukom da sreća nije u grabljenju prema sebi, nego u darivanju drugima.

SIJAČ SREĆE predstava je jednog glumca, bez i najmanjeg rekvizita. I to je njezina posebna draž. Pa ipak u predstavi aktivno sudjeluje i publika. Mnogi postaju partneri glumcu u igri i ostvaruje se istinska interaktivnost.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice