Karlo Galinec novi je ravnatelj knjižnice

12. srpnja 2019.

Karlo Galinec, dipl. ekonomist i knjižničar-informatičar, dugogodišnji djelatnik Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica novi je ravnatelj koprivničke knjižnice za razdoblje 2019.-2023. Na prijedlog Upravnog vijeća Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivica odluku o imenovanju  jednoglasno je donijelo  Gradsko vijeće Grada Koprivnice na sjednici održanoj 11. srpnja 2019.

Karlo Galinec rođen je 1979. godine u Koprivnici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju „Fran Galović“ . Školovanje nastavlja na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu gdje stječe zvanje informatičara, nakon čega završava i Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer organizacije i menadžmenta.  U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica zaposlen je od 2006. godine na radnom mjestu knjižničara-informatičara na Stručno-znanstvenom odjelu. U svojih 13 godina rada u knjižnici temeljito je upoznao rad ustanove, sudjelovao u brojnim projektima i kontinuirano se stručno usavršavao na brojnim domaćim i međunarodnim programima,  edukacijama i stručnim skupovima.

Svojim programom rada za razdoblje 2019.-2023. Karlo Galinec posebno je istaknuo viziju knjižnice kao otvorenog, pristupačnog, tehnološki naprednog informacijskog i kulturnog središta Koprivnice usmjerenog prvenstveno na potrebe zajednice te na produktivnu, kvalitetnu i intenzivnu suradnju s osnivačem, ostalim gradskim kulturnim i odgojno-obrazovnim  ustanovama, lokalnim medijima, znanstvenicima i književnicima,  društvima, udrugama koje okupljaju umjetnike i mlade, nositeljima nezavisne kulture, lokalnim poduzećima i organizacijama.

Knjižnica će u narednom razdoblju među ostalim biti usmjerena na uvođenje novih usluga, novih medija (e-knjige, e-servisi, streaming), uvođenje prostora za rad s digitalnim inovacijama (maker space), poboljšanja i veće prilagodbe postojećeg prostora potrebama raznih korisničkih skupina i osobama s invaliditetom, a posebna će pažnja i dalje biti usmjerena na nabavu novog bibliobusnog vozila i na projekt  izgradnje nove knjižnice kakvu Koprivnica treba i zaslužuje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice