Kao uvod u ljetne programe održan prvi ljetni TEDxKoprivnicaLibrary

3. srpnja 2019.

U lijepom skrivenom dvorištu Kina Velebit i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica koje ukrašavaju rezultati StreetArt festivala u ponedjeljak 1.7.2019. održan je prvi ljetni TEDxKoprivnicaLibrary. S obzirom da je tema ljeta u knjižnici „Svemir“ na ljetnom izdanju TEDx-a prikazivani su TED govori koji su na neki način povezani s tom temom.

Gledali smo i slušali razmišljanja astronoma, fizičara i drugih stručnjaka koji su pričali o tome ima li života u svemiru, kakve zvukove proizvodi svemir i kako povezivati znanost i umjetnost… U obilju zanimljivih govora pronašlo se za svakoga ponešto, a oni koji nisu imali prilike gledati govore u dvorištu mogu ih pogledati u udobnosti vlastitoga doma na sljedećim poveznicama:

Stephen Webb: Gdje su svi izvanzemaljci?

Aomawa Shields: Kako ćemo naći život na drugim planetima

Wanda Diaz Merced: Kako je slijepi astronom pronašao način da čuje zvijezde

Dyson Freeman: Potražimo znakove života izvan solarnog sustava 

Brian Greene: Da li je naš svemir jedini svemir?

Janna Levin: Zvuk koji svemir proizvodi

Drugi ljetni TEDxKoprivnicaLibrary održat će se 12.8.2019. na istom mjestu, ali s drugom temom – „Snaga igre u našem svakodnevnom životu“.

Sponzori bez kojih ovakvih druženja ne bi bilo su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Podravka, Inducta, Noa, Etnokaj, Pan, Tiskara Rihtarić, Avalon, 2che, Sana delikatese, Le Petit, MeseCO, Turistička zajednica Grada Koprivnice i Top Audio. 

Medijski pokrivaju Glas Podravine, Radio Glas Podravine, Epodravina.hr, Drava.info, Radio Drava, Radio Koprivnica i SrceTV.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice